Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δημιουργώ και μαθαίνω με τον υπολογιστή

Offer
Ο στόχος αυτού του βιβλίου είναι να εισαγάγει τα παιδιά στον κόσμο του υπολογιστή με δημιουργικό τρόπο. Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο παρουσίασης των βασικών αρχών λειτουργίας και εργασίας με τον υπολογιστή. Παρουσιάζει το περιβάλλον του λειτουργικού συστήματος Windows XP, την επεξεργασία κειμένου με το Word, τη σχεδίαση γραφημάτων με το Excel, τη δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint, τον Internet Explorer, κ.λπ.
Η εξοικείωση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα προγράμματά του γίνεται με ψυχαγωγικό τρόπο, με απλές και ενδιαφέρουσες εργασίες. Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου περιέχει τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του παιδιού για δημιουργία. Με οδηγό το βιβλίο, με απλά και κατανοητά βήματα και εικόνες, το παιδί ενθαρρύνεται να δημιουργήσει, με τη βοήθεια του υπολογιστή, ένα περιοδικό με θέματα που το ενδιαφέρουν. Κάθε κεφάλαιο παρουσιάζει μια διαφορετική εφαρμογή, με τη χρήση της οποίας το περιοδικό εξελίσσεται και εμπλουτίζεται συνεχώς.
Τα παιδιά εξοικειώνονται με:
- Τις βασικές έννοιες των υπολογιστών: Τι είναι υπολογιστής, ιστορία, συσκευές, λογισμικό.
- Τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και το περιβάλλον των Windows XP: Επιφάνεια εργασίας, μενού, φάκελοι και αρχεία, αντιγραφή, αποκοπή, διαγραφή, κ.λπ.
- Την επεξεργασία κειμένου με το Word: Δημιουργία εγγράφων, μορφοποίηση κειμένου, δημιουργία πινάκων, αντιγραφή, επικόλληση, ορθογραφικός έλεγχος, αποθήκευση, κ.λπ.
- Τη δημιουργία γραφημάτων με το Excel: Φύλλα εργασίας, συναρτήσεις, γραφήματα, κ.λπ.
- Τη δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint: Χρήση διαφανειών, κειμένου, εικόνων, ειδικών εφέ, και άλλων στοιχείων για τη δημιουργία και προβολή δυναμικών παρουσιάσεων.
- Το Internet και τις υπηρεσίες που προσφέρει: Tο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, διευθύνσεις URL, περιήγηση στο Internet με τον Internet Explorer, δημιουργία ιστοσελίδων, κ.λπ.
Το βιβλίο αποτελεί ένα κίνητρο για μάθηση και δίνει ιδέες για την παιδαγωγική αξιοποίηση του υπολογιστή.

28χ21 εκ., 188 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004.07 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-209-916-2
ISBN (10ψήφιο): 960-209-916-Χ
Βάρος: 0.404 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Άλκης Γιούνης είναι φυσικός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ηλεκτρονικής φυσικής και υποψήφιος διδάκτορας πληροφορικής στην εκπαίδευση.

Μικρόπουλος, Τάσος Α.
Ο Τάσος Μικρόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διευθύνει το Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση. Ερευνητικά ασχολείται με την ένταξη των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση, με έμφαση στις τεχνολογίες της εικονικής πραγματικότητας. Έχει ενεργό συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά, αναπτυξιακά και εκπαιδευτικά προγράμματα συναφή με το επιστημονικό του πεδίο. Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Πατρών και Αθηνών. Έχει διατελέσει πρόεδρος και σήμερα είναι γενικός γραμματέας της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Αυτό είναι το έκτο βιβλίο του στο πεδίο των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση.

Η Ιωάννα Μπέλλου είναι φυσικός, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στον τομέα της πληροφορικής στην εκπαίδευση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.