Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεθνές οικονομικό δίκαιο
(Διεθνείς εμπορικές σχέσεις. Πανεπιστημιακές παραδόσεις)

Διεθνές οικονομικό δίκαιο
Η παρούσα πρώτη προσωρινή έκδοση των πανεπιστημιακών παραδόσεων του Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου κρίθηκε απαραίτητη για να εξυπηρετηθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες διδασκαλίας του μαθήματος στο Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τρέχουσα πανεπιστημιακή χρονιά 1983-1984.
Η έλλειψη επιστημονικού συγγράμματος σ΄ αυτόν τον κλάδο του διεθνούς δικαίου κάνει αναγκαία την πρόωρη δημοσίευση του βιβλίου αυτού, σε μια ενσυνείδητα ατελή πρώτη γραφή υπό συνθήκες έντονης στενότητας χρόνου, με την μόνη επιφύλαξη αναθεώρησης, εμπλουτισμού και πληρέστερης έκδοσής του στο προσεχές μέλλον.
Η συγγραφή του βιβλίου στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο σε πρωτογενείς πηγές που μνημονεύονται στο κείμενο, μερικές από τις οποίες παρατίθενται σε ελληνική μετάφραση στα παραρτήματα. Η παρούσα μορφή του κειμένου ενσωματώνει κατά μεγάλο μέρος προηγούμενες δημοσιεύσεις των συγγραφέων στην επιστημονική αυτή περιοχή, και ιδιαίτερα, το "Διεθνές Δίκαιο Αναπτύξεως" του Α.Α. Φατούρου (Θεσσαλονίκη 1977), τα "Στοιχεία Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου. Σημειώσεις από τις Παραδόσεις" του ίδιου (δακτυλογραφημένη έκδοση, Θεσσαλονίκη 1982)΄ και τα "Στοιχεία Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου. Σημειώσεις από τις Παραδόσεις" του Π.Ν. Στάγκου ( δακτυλογραφημένη έκδοση, Θεσσαλονίκη 1983), καθώς και διάφορα πρόσφατα άρθρα και μελέτες τους.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Επανέκδοση: "Παρατηρητής"

21χ14 εκ., 235 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 341.754 (Διεθνές εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-6645-18-1
ISBN (10ψήφιο): 960-6645-18-5
Βάρος: 0.362 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
29.82
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.33
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αργύρης Α. Φατούρος είναι ομότιμος καθηγητής διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Columbia το 1962, και στη συνέχεια δίδαξε νομικά, διεθνές οικονομικό δίκαιο και διεθνείς οικονομικές σχέσεις & ανάπτυξη από την πλευρά του δικαίου, στα Πανεπιστήμια Indiana (Bloomington), Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Διετέλεσε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Ο.Ο.Σ.Α. Τα συγγράμματά του περιλαμβάνουν τα βιβλία "Government Guarantees to Foreign Investors", 1962, "Το Διεθνές Δίκαιο αναπτύξεως", 1977, "Διεθνές οικονομικό δίκαιο", 1984· 2007, και πολλές ανακοινώσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικά έργα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.