Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Καρδιοαναπνευστική δοκιμασία κοπώσεως και προγράμματα καρδιοαναπνευστικής αποκατάστασης

Καρδιοαναπνευστική δοκιμασία κοπώσεως και προγράμματα καρδιοαναπνευστικής αποκατάστασης

[...] Η καρδιοαναπνευστική δοκιμασία κοπώσεως έχει και ένα σημαντικό ρόλο στο χώρο των προγραμμάτων αποκατάστασης. Η κλινική αξία των προγραμμάτων καρδιοαναπνευστικής αποκατάστασης έχει προσφάτως τεκμηριωθεί. Η ενεργητική τους επίδραση στη νοσηρότητα και θνησιμότητα είναι σαφής σε πολλές μελέτες και αφορά μεγάλο εύρος νοσημάτων. Η καρδιοαναπνευστική δοκιμασία κοπώσεως είναι ένα βασικό εργαλείο για τη σωστή αξιολόγηση της λειτουργικής ικανότητας του ασθενούς ή του υγιούς που συμμετέχει σε προγράμματα άσκησης και αποκατάστασης.

Παρά ταύτα στον ελληνικό χώρο, η καρδιοαναπνευστική δοκιμασία κοπώσεως δεν έχει την εφαρμογή που θα έπρεπε να έχει σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα. Έτσι, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, ο εξοπλισμός των περισσοτέρων νοσοκομείων είναι επαρκής για διαφόρους λόγους δεν υπάρχει η ανάλογη χρήση της ΚΑΔΚ. Όσον αφορά στα προγράμματα καρδιοαναπνευστικής αποκατάστασης, η κατάσταση είναι απελπιστική και βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο. Για την αποτελεσματική χρήση της ΚΑΔΚ στην αποκατάσταση υπάρχει ανάγκη μιας διεπιστημονικής συνεργασίας.

[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)


21χ14 εκ., 181 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.1 (Καρδιολογία)
ISBN: 978-960-351-645-3
ISBN (10ψήφιο): 960-351-645-7
Βάρος: 0.274 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.