Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ελληνική αγροτική οικονομία στο παγκόσμιο πλαίσιο

Η ελληνική αγροτική οικονομία στο παγκόσμιο πλαίσιο
Η Αγροτική Οικονομία, δηλαδή η οικονομία του αγροτικού χώρου, δεν είναι σήμερα νοητό να εξετάζεται αποκομμένη από τον περίγυρό της. Οι αλληλεπιδράσεις είναι πολλές και δεν περιορίζονται μεταξύ των τομέων της οικονομίας ή μεταξύ περιοχών. Όσο προχωρεί η κατάργηση των περιορισμών στη διακίνηση προϊόντων, υπηρεσιών και κεφαλαίων, ή, με άλλα λόγια, όσο ο κόσμος μικραίνει, τόσο τα θέματα γίνονται πιο σύνθετα.
Με το βιβλίο αυτό οι συγγραφείς, καθηγητές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιδιώκουν να αναδείξουν τις πολλές διαστάσεις και τον προβληματισμό που συνδέονται με τον αγροτικό χώρο. Οι κανόνες της φύσης, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, οι επιδιώξεις του ανθρώπου, οι πρόοδοι της επιστήμης και της τεχνολογίας, η εφαρμοζόμενη πολιτική, η κοινωνική οργάνωση, οι παγκόσμιες συμφωνίες και τόσοι άλλοι παράγοντες συναποτελούν το πλαίσιο που επιτρέπει την εμβάθυνση στα θέματα της αγροτικής οικονομίας.
Η ριζική αλλαγή της ασκούμενης από τη διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθιστά το βιβλίο αυτό επίκαιρο και χρήσιμο ειδικά για την ελληνική περίπτωση. Η αγροτική ανάπτυξη που σήμερα συνιστά τον πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής χρειάζεται μια ισόρροπη εξέταση όλων των πτυχών που επηρεάζουν την αγροτική οικονομία και επηρεάζονται από αυτή.

24χ17 εκ., 131 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330.495 (Οικονομία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-351-639-2
ISBN (10ψήφιο): 960-351-639-2
Βάρος: 0.275 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.01
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτριος Ι. Δαμιανός είναι Καθηγητής Αγροτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το έτος 2003. Προηγουμένως, από το 1987, υπήρξε μέλος του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στην κεντρική διοίκηση για θέματα αγροτικής πολιτικής (Υπουργείο Γεωργίας, Εθνικής Οικονομίας κλπ.) και εργάσθηκε ως ειδικός επιστήμων στη Διεύθυνση Μελετών και Προγραμματισμού της Αγροτικής Τράπεζας (1976-1979). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Αγροτική Οικονομία από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της πολιτείας Virginia των Η.Π.Α. (1975), διπλώματος Master από το ίδιο Πανεπιστήμιο (1972) και διπλώματος βασικών πανεπιστημιακών σπουδών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Rhode Island των Η.Π.Α. (1971). Έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της πολιτείας California-Berkeley των Η.Π.Α. (1979).

Ο Κώστας Παπαγεωργίου είναι καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του ίδιου πανεπιστημίου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί στο Σπουδαστήριο Πολεοδομικών Ερευνών του Ε.Μ.Π., στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) ως προϊστάμενος της υπηρεσίας μελετών και ως γενικός διευθυντής. Με τη θεωρία και την πράξη των συνεταιρισμών ασχολείται από το 1971.

Ο Παύλος Δ. Σπαθής είναι Καθηγητής της Αγροτικής Οικονομικής στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει Οικονομική Ανάλυση Αγροτικής Πολιτικής, Οικονομικά της Γεωργικής Παραγωγής, Χρηματοδότηση Γεωργικών Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων και Οικονομική των Τροφίμων. Έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και ως ειδικός επιστήμων στη Διεύθυνση Αγροτικής Πίστης και στη Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γεωργική Οικονομική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, M.Sc. (1977) και του Cornell, Ph. D. (1982).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.