Το τέλος της ομιλίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το τέλος της ομιλίας

Ποιήματα

Τηλέμαχος Χυτήρης

Όλα τα ποιήματα που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο, έχουν δημοσιευθεί και κυκλοφορήσει στο διάστημα 1973-1986 από τις εκδόσεις Κέδρος ("Ποιήματα εκ προμελέτης"), Πλέθρον ("Θέμα") και Νεφέλη ("Τόποι νέοι", "Σα να συνέβη"). Ορισμένα όμως ποιήματα που περιέχονται στις πιο πάνω συλλογές έχουν αφαιρεθεί εδώ με κριτήριο την ενότητα αυτής της έκδοσης.

Προτίμησα τον τίτλο "Το τέλος της ομιλίας", από τον γενικό τίτλο "Ποιήματα" που συνηθίζεται σε ανάλογες εκδόσεις. Αυστηρός κριτής ο αναγνώστης και αυστηρότερος ο χρόνος.

Τ. Χ.

Τηλέμαχος Χυτήρης

Τηλέμαχος Χυτήρης (Συγγραφέας)

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης γεννήθηκε στις Κουραμάδες της Κέρκυρας το 1945. Ο πατέρας του υπήρξε γνωστός λόγιος του νησιού. Σπούδασε γεωπονική στην Πίζα και φιλοσοφία στη Φλωρεντία. Εκεί έγραψε τα πρώτα του ποιήματα μετέχοντας σε διαγωνισμούς ιταλικής ποίησης. Η πρώτη του συλλογή "Ποιήματα εκ προμελέτης" εκδόθηκε το 1973 (Κέδρος), έκτοτε εξέδωσε κι άλλες ποιητικές συλλογές και τη μετάφραση των ιταλικών ποιημάτων του Γιώργου Σαραντάρη (Γαβριηλίδης 2016). Τα έτη 1979-81 διηύθυνε την ετήσια πολιτιστική έκδοση "Χρονικό" που εξέδιδε το Πνευματικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο ΩΡΑ του Ασα-ντούρ Μπαχαριάν. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις Οπτικής Ποίησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ρουμανικά και δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και ανθολογίες. Το 1993 εκλέχτηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Παπανδρέου και πολλές φορές Υπουργός (Τύπου, Πολιτισμού) μέχρι το 2012 οπότε αποχώρησε από την πολιτική. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Φαραντούρη και έχουν ένα γιο, τον Στέφανο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
99
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.16 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση