Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαχείριση κινδύνων έργων
(Διεργασίες, τεχνικές και εμβαθύνσεις)
Συγγραφείς:   Chris Chapman, Stephen Ward,


Διαχείριση κινδύνων έργων
Αντικείμενο του βιβλίου αυτού είναι η παροχή ενός πλαισίου για την ενσωμάτωση της διαχείρισης των κινδύνων στη διαχείριση των έργων.
Ενώ η διαχείριση των κινδύνων ανέκαθεν είχε ταυτιστεί με την ασφάλιση, σήμερα αναγνωρίζεται ότι είναι πολύ ευρύτερη. Είναι γεγονός πως ο σύγχρονος τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της κοινωνίας παράγουν υψηλού μεγέθους και κλίμακας κινδύνους και αυτό όχι μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και σε κάθε ψυχή της ζωής μας. Σημειώνεται, παρεμπιπτόντως, ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση, η μεγαλύτερη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στους υπερβολικούς και απερίσκεπτους κινδύνους που ανελήφθησαν από τις τράπεζες και τις επενδυτικές εταιρείες. Είναι φανερή λοιπόν η αναγκαιότητα της μεθοδολογικής ανάλυσης των κινδύνων στα πλαίσια ενός αυτόνομου επιστημονικού πεδίου μέσω της ανάπτυξη μεθόδων και τεχνικών για την αντιμετώπιση τους.
Σημαντική είναι άλλωστε και η εδραίωση της αντίληψης πως η επικινδυνότητα (risk) είναι θεμελιωδώς διαφορετική από την αβεβαιότητα (uncertainty), καθώς στην πρώτη υπάρχει η δυνατότητα μιας μαθηματικής ενσωμάτωσης των πιθανών αποτελεσμάτων της κάθε δυνατής απόφασης. Σημαντική είναι λοιπόν η κατανόηση της φύσης των κινδύνων, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις απειλές όσο και τις ευκαιρίες που υπάρχουν, ενώ οι τρόποι δράσης είναι ένα μίγμα κοινής λογικής, γνώσης, εμπειρίας αλλά και ενστίκτου.
Η αποδοχή κάποιου βαθμού κινδύνου άλλωστε έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο ένα περισσότερο επιθυμητό και κατάλληλο επίπεδο οφέλους σε αντάλλαγμα για τους επιχειρησιακούς πόρους που διατίθενται στο εγχείρημα, αλλά και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των τελευταίων, προσφέροντας επιπλέον την πολύτιμη δυνατότητα γρήγορης και ευέλικτης προσαρμογής στις τρέχουσες εξελίξεις.
Το βιβλίο αυτό παρέχει στον αναγνώστη τις βασικές πληροφορίες για να κατανοήσει τις διεργασίες διαχείρισης της επικινδυνότητας των έργων, αποφεύγοντας τις υπερβολικές υποδείξεις στην περιγραφή του τρόπου εφαρμογής τους. Η εξισορρόπηση των κινδύνων και των προσδοκιών είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της διαχείρισης έργων. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η διαπίστωση ότι "οι περισσότεροι κίνδυνοι των έργων προκαλούνται από τον τρόπο με τον οποίο διαφορετικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα ζητήματα και αντιδρούν σε αυτά".

24χ17 εκ., 571 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 658.404 (Διαχείριση έργου)
Άλλα πρόσωπα: Κώστας Π. Αναγνωστόπουλος (Επιμελητής) , Ιουλία Τσολακίδου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-6647-65-9
ISBN (10ψήφιο): 960-6647-65-Χ
Βάρος: 0.93 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
39.75
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.38
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Chris Chapman είναι καθηγητής διοικητικής επιστήμης στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Southampton. Είναι πρόεδρος της ομάδας Association for Project Management Specific Interest στη διαχείριση κινδύνων έργου. Υπήρξε πρόεδρος της Operational Research Sociaty και είναι πρόεδρος της Επιτροπής Καθηγητών στην Επιχειρησιακή Έρευνα.

Ο Stephen Ward είναι Senior Lecturer στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Southampton. Μεγάλο μέρος της έρευνάς του βασίζεται στον τομέα των συμβούλων, δίνοντάς του ένα ευρύ φάσμα πρακτικής εμπειρίας σε μεγάλο εύρος οργανισμών για πολλές δεκαετίες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.