Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μαρξισμός και εκπαίδευση
Συγγραφέας:   Madan Sarup


Μαρξισμός και εκπαίδευση
Το βιβλίο αυτό, του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Madan Sarup, παρουσιάζει με συνοπτικό-κριτικό τρόπο σημαντικές Μαρξιστικές (και όχι μόνο) αναλύσεις της εκπαίδευσης.
Σε μια εποχή που χαρακτηρίστηκε από την κατάρρευση του λεγόμενου "υπαρκτού σοσιαλισμού", την εξάπλωση των τεχνολογιών της πληροφορίας, την εμφάνιση νέων παραγωγικών συστημάτων, τη διεθνοποίηση των οικονομικών διαδικασιών και την εγκατάλειψη του κράτους πρόνοιας, η εκπαίδευση αναγορεύτηκε σε καθοριστικό παράγοντα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Τοποθετείται, πλέον, στο κέντρο των σύγχρονων θεωρητικών προσεγγίσεων που αφορούν τις οικονομικές, κοινωνικές, ιδεολογικές και πολιτικές αλλαγές. Η αναγνώριση της σημασίας της εκπαίδευσης δεν συνοδεύτηκε, ωστόσο, από κριτικές αναλύσεις του κοινωνικού και πολιτικού ρόλου της.
Η μετάφραση στα ελληνικά του Μαρξισμός και Εκπαίδευση αποσκοπεί να εμπλουτίσει τη σύγχρονη συζήτηση στην Ελλάδα με ένα βιβλίο που αμφισβητεί τη μονοδιάστατη κατανόηση των μεταρρυθμίσεων της εκπαίδευσης ως απλή προσαρμογή στις ανάγκες της οικονομίας.
Το πρώτο μέρος του βιβλίου αποτελεί μια ανάλυση της «ερμηνευτικής» ή φαινομενολογικής προοπτικής, όπως αυτή εφαρμόστηκε στην εκπαίδευση. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται ορισμένες μαρξιστικές προσεγγίσεις που αποτελούν σημαντικούς τρόπους για την κατανόηση του κόσμου.
Είναι ένα βιβλίο ιδιαίτερα χρήσιμο και ενδιαφέρον για όλους όσους (εκπαιδευτικούς, φοιτητές, Πανεπιστημιακούς) ασχολούνται συστηματικά με την εκπαίδευση αλλά και για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που ενδιαφέρεται για τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

21χ14 εκ., 397 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση), 335.4 (Μαρξισμός)
Άλλα πρόσωπα: Φώτης Κοκαβέσης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-6647-47-5
ISBN (10ψήφιο): 960-6647-47-1
Βάρος: 0.48 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.