Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διδάσκοντας οικονομικά σε προπτυχιακό επίπεδο
Συγγραφείς:   κ.ά., William Β. Walstad, Phillip Saunders,


Διδάσκοντας οικονομικά σε προπτυχιακό επίπεδο
Το συλλογικό αυτό έργο είναι χρήσιμο σε οποιονδήποτε διδάσκει το μάθημα των οικονομικών σε προπτυχιακό επίπεδο, είτε είναι μεταπτυχιακός φοιτητής που διδάσκει το μάθημα των αρχών οικονομίας για πρώτη φορά είτε είναι τακτικός καθηγητής με εικοσαετή εμπειρία στη διδασκαλία μαθημάτων προχωρημένου επιπέδου. Ο κάθε διδάσκων πρέπει να διαβάσει αυτό το βιβλίο και να πάρει ιδέες που θα τον βοηθήσουν να διδάξει καλύτερα το μάθημα που του έχει ανατεθεί.
Το περιεχόμενο του βιβλίου μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα σε όλα τα προπτυχιακά επίπεδα διδασκαλίας των οικονομικών-εισαγωγικό, μέσο και ανώτερο. Οι τέσσερις ενότητες του βιβλίου καλύπτουν τα κύρια διδακτικά θέματα που απασχολούν την πλειοψηφία των διδασκόντων.
Η πρώτη ενότητα ασχολείται με τους σκοπούς και τους αντικειμενικούς στόχους της διδασκαλίας των μαθημάτων οικονομίας σε εισαγωγικό και μέσο επίπεδο, καθώς και της εξειδίκευσης στις σπουδές των οικονομικών.
Η δεύτερη ενότητα καλύπτει θέματα που θέτουν τη βάση για την αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση των οικονομικών. Τέτοια είναι οι ευθύνες του διδάσκοντος, οι ιδέες από τις θεωρίες της μάθησης, τα θέματα που αφορούν στο φύλο και τη διαφορετικότητα, τη χρήσης των γραφικών παραστάσεων και της στατιστικής καθώς και την έρευνα για τη διδασκαλία των οικονομικών στα πανεπιστήμια.
Η τρίτη και πιο μεγάλη ενότητα εξετάζει διάφορες μεθόδους και υλικό για τη διδασκαλία των οικονομικών, παραδοσιακά και σύγχρονα. Ανάμεσά τους είναι οι διαλέξεις στο αμφιθέατρο, τα εγχειρίδια, η συζήτηση, οι γραπτές εργασίες, η ενεργής μάθηση, τα πειράματα και η τεχνολογία. Σε αυτά τα κεφάλαια, δίνονται συγκεκριμένα παραδείγματα για να φανεί πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η διδακτική μέθοδος ή το υλικό για τη βελτίωση της διδασκαλίας των οικονομικών σε προπτυχιακό επίπεδο.
Η τέταρτη και τελευταία ενότητα εστιάζει στην αξιολόγηση των φοιτητών μέσα από διαγωνίσματα στην αίθουσα και στην αξιολόγηση της διδασκαλίας από τον καθηγητή, τους φοιτητές ή τους διδάσκοντες του τμήματος. Ακολουθεί μια διεξοδική ανάλυση της λογικής των ενοτήτων και μια σύντομη περίληψη του περιεχομένου κάθε κεφαλαίου.

24χ17 εκ., 631 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 330.07 (Οικονομία - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
Άλλα πρόσωπα: Μανώλης Νταμπαράκης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-6647-48-2
ISBN (10ψήφιο): 960-6647-48-Χ
Βάρος: 1.04 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
36.21
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

32.23
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.