Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αντίληψη και θεωρία ως πρακτικές
(Φαινομενολογικές έρευνες για το νόημα της αντικειμενικότητας στην αντίληψη, στην επιστήμη και στην πράξη)
Συγγραφέας:   Πάνος Θεοδώρου


Offer
Σε αυτή τη μονογραφία ο Πάνος Θεοδώρου επιχειρεί δύο πράγματα. Από τη μια, παρουσιάζει την προσέγγισή του πάνω σε ορισμένα σημεία της φαινομενολογικής σκέψης του Έντμουντ Χούσερλ καθώς και τις απόψεις του για το φαινόμενο του νοητικού πειραματισμού στις επιστήμες και στη Φιλοσοφία. Από την άλλη, εφαρμόζει αυτή την ερμηνεία σε καίρια ζητήματα της φιλοσοφίας της αντίληψης, της φιλοσοφίας της επιστήμης, και της φιλοσοφίας της πράξης. Τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίζονται μέσα στην ενιαία προοπτική του ερωτήματος για τη δυνατότητα και το νόημα της συγκρότησης αντικειμενικοτήτων στην αντίληψη, στη θεωρία, και στην πράξη. Συνολικά, αναδεικνύεται ανάγλυφα το γεγονός του απαράκαμπτου φαντασιακού χαρακτήρα της συγκρότησης των αντικειμενικοτήτων εν γένει και υποδεικνύονται οι κίνδυνοι που απορρέουν από τη συγκάλυψη και τη λήθη αυτού του γεγονότος.

Σημείωση: Πρόλογος: Αριστείδης Μπαλτάς.

21χ14 εκ., 275 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Γλώσσα - Θεωρία - Πράξη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 100 (Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική), 501 (Επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία), 142.7 (Φαινομενολογία)
ISBN: 978-960-218-456-1
ISBN (10ψήφιο): 960-218-456-6
Βάρος: 0.346 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Πάνος Θεοδώρου πήρε πτυχίο Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διδακτορικό δίπλωμα στη Φιλοσοφία της Επιστήμης και τη Φιλοσοφία από τον Τομέα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Σπουδών, και Δικαίου του Γενικού Τμήματος του Ε.Μ.Π. Έχει διδάξει στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ τώρα διδάσκει στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει μεταφράσει, σχολιάσει, και συντάξει την Εισαγωγή στο: Έντμουντ Χούσερλ, Φαινομενολογία: Το Άρθρο για την Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα, εκδ. Κριτική 2005, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή φιλοσοφικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.