Η ιστορία του μουντιάλ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ιστορία του μουντιάλ

Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου 1930-2002

Keir Radnedge

Mark Bushell

Ζήστε ξανά τις καλύτερες στιγμές του ποδοσφαίρου μέσα από μια πολυτελή και πλήρη ιστορική ανασκόπηση του θεσμού του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Από το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που έλαβε χώρα στην Ουρουγουάη το 1930, μέχρι το Μουντιάλ του 2002 στην Κορέα και την Ιαπωνία, οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έγκυρη περιγραφή καθενός από τα δεκαεπτά πρωταθλήματα, τις πιο θεαματικές στιγμές των σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου και τις αξέχαστες φάσεις που σημειώθηκαν κάθε φορά στους τελικούς, σε συνδυασμό με χάρτες από τους τόπους συνάντησης και πίνακες αποτελεσμάτων. Παρελαύνει η ελίτ του ποδοσφαίρου, ο θρίαμβος των Πελέ, Γκαρίντσα, Μαραντόνα, Ρόσι και Πλατινί. Πάνω από τριάντα ένθετα με σπάνιο υλικό ενσωματώνονται στις σελίδες του βιβλίου: προγράμματα ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, εισιτήρια αγώνων, αφίσες, αυτοκόλλητα, καρτ ποστάλ, είδη αλληλογραφίας, που μέχρι σήμερα βρίσκονταν αρχειοθετημένα ή εκθέτονταν στο Εθνικό Ποδοσφαιρικό Μουσείο στο Πρέστον και σε ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο. Αρκετά από αυτά τα αντικείμενα βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Δελαγραμμάτικας

Νίκος Δελαγραμμάτικας (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Δελαγραμμάτικας γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1964 στον Πειραιά. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του το 1979 πηγαίνοντας παράλληλα στο σχολείο (αποφοίτησε από το Δεύτερο Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά). Πρώτος σταθμός ήταν η Αθλητική ηχώ, από την οποία έφυγε το 1991 για να πάει στην Ώρα για σπορ, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Το 1988 πήγε στο ραδιόφωνο του "Αntenna FM" και από το 1989, με το ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης, είναι στέλεχος του αθλητικού τμήματος του "Αntenna TV". Με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ασχολείται από το 1986. Παράλληλα εργάστηκε σε εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά και γραφεία Τύπου αθλητικών διοργανώσεων. Συνεργάστηκε επίσης στην έκδοση του βιβλίου Οι άσοι των γηπέδων. Είναι παντρεμένος με την Άννα Κωτακίδου και έχει δυο παιδιά, τα οποία δοκιμάζουν ήδη τις δυνατότητές τους σε αθλητικούς συλλόγους.

Keir Radnedge (Συγγραφέας)

O Keir Radnedge θεωρείται αυθεντία στο χώρο του διεθνούς ποδοσφαίρου. Πρώην συντάκτης του περιοδικού World Soccer, κάνει την περιγραφή των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1966 και πραγματοποιεί ρεπορτάζ για τους διεθνείς αγώνες σε Βρετανικές εφημερίδες, ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Mark Bushell (Συγγραφέας)

Ο Mark Bushell είναι ιδρυτικό μέλος και έφορος του Εθνικού Ποδοσφαιρικού Μουσείου. Εξπέρ στο είδος του, κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει άρθρα για συλλεκτικά αντικείμενα ποδοσφαίρου σε διάφορα έντυπα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
68
Διαστάσεις:
26x30
Βάρος:
1.755 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση