Επάγγελμα γονέας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Επάγγελμα γονέας

Ψυχολογικοί τύποι γονέων και συμπεριφορά παιδιών και εφήβων

Βασιλική Παππά

`Είναι επάγγελμα το να είναι κάποιος γονιός;` Πολλές απόψεις έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αν προσδιορίσουμε με αυτό τον τρόπο τη γονική ιδιότητα και την άσκηση του γονικού ρόλου, θα συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για το πιο σημαντικό και συναρπαστικό αλλά συνάμα και το πιο δύσκολο και απαιτητικό `επάγγελμα`.
Το βιβλίο αυτό ασχολείται με την παρουσίαση των ψυχολογικών τύπων γονέων και τις συμπεριφορές των παιδιών που σχετίζονται με αυτούς. Στο πρώτο μέρος γίνεται αναφορά στα χαρακτηριστικά των γονέων σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο τω παιδιών. Στο δεύτερο μέρος γίνεται η παρουσίαση των ψυχολογικών τύπων γονέων και των αντίστοιχων συμπεριφορών των παιδιών και, τέλος, στο τρίτο μέρος παρουσιάζεται ο ρόλος της Συμβουλευτικής των γονέων και των Σχολών Γονέων και η σημαντική συνεισφορά τους στην ενδυνάμωση του γονικού ρόλου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βασιλική Παππά

Βασιλική Παππά (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Παππά είναι συμβουλευτική ψυχολόγος, πρόεδρος και επιστημονικά υπεύθυνη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων. Έχει διδάξει ψυχολογία στα τμήματα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και σε διάφορα μεταπτυχιακά προ­γράμματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, στις πρακτικές ανατροφής και διαπαιδαγώγησης, καθώς και στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
189
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.297 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση