Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργαλεία για τη μεγιστοποίηση του κέρδους
Συγγραφέας:   Ιωάννης Μπέης


Εργαλεία για τη μεγιστοποίηση του κέρδους
Όταν η επιχείρηση κάνει τις στρατηγικές της επιλογές σε σχέση με τις αγορές και τα προϊόντα, προχωράει σε επενδύσεις.
Στη συνέχεια, ανάλογα με τις συγκυρίες τις αξιοποιεί στο πλαίσιο της στρατηγικής της και με τις δυνατότητες που της επιτρέπει το εγκατεστημένο δυναμικό της.
Σε αυτή τη φάση επικρατεί η βραχυπρόθεσμη λογική. Αξιοποίηση των ευκαιριών.
Το επαγγελματικό management πρέπει να έχει ποσοτικές πληροφορίες και λογικά οικονομικά σχήματα σκέψης όπου θα τις εντάσσει για να τις αξιοποιεί προκειμένου να διοικεί αποτελεσματικά.
Οι βραχυχρόνιες αποφάσεις, αξιοποίησης των ευκαιριών με τα ήδη διαθέσιμα μέσα, στηρίζονται σε προβλέψεις πωλήσεων και στην κοστολόγηση.
-Πώς συλλέγονται τα στοιχεία τους;
-Πώς τα επεξεργαζόμαστε για να μας δώσουν τις πληροφορίες που κάθε φορά χρειαζόμαστε;
-Πώς αυτές χρησιμοποιούνται στη λήψη αποφάσεων;
Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά αυτό το βιβλίο, "Εργαλεία για τη μεγιστοποίηση του κέρδους", γραμμένο με προσοχή από έναν από τους πλέον καταρτισμένους και έμπειρους μελετητές των κοστολογικών συστημάτων ως εργαλείων για τη λήψη αντικειμενικών αποφάσεων αξιοποίησης του δυναμικού στα μεταβαλλόμενα εμπορικά περιβάλλοντα, με στόχο την υψηλή αποδοτικότητα του κεφαλαίου χάρη στην efficiency , από την πλευρά του κόστους και τελικά του κέρδους. Διότι υπάρχει και η άλλη πλευρά της αποτελεσματικότητας: η μικρή απασχόληση κεφαλαίου, ο παρανομαστής του δείκτη της αποδοτικότητας, που στηρίζεται στην οργάνωση για γρήγορο γύρισμα των κυκλοφορούντων, θέμα που θα μελετηθεί σε άλλο βιβλίο της σειράς:
"Η Βιβλιοθήκη του Οικονομικού".
Στόχος της παραπάνω σειράς είναι να δοθούν με τρόπο κατανοητό (και αυτό δεν είναι εύκολο γιατί τα θέματα αυτά είναι από τη φύση τους δύσκολα), επιστημονικά ορθές και πρακτικά αξιοποιήσιμες γνώσεις σε στελέχη που έχουν διαπιστώσει την ανάγκη, προς όφελος της καριέρας τους και των επιχειρήσεων όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους, της διά βίου πλέον εκπαίδευσης.
Τα θέματα των βιβλίων έχουν προσεκτικά επιλεγεί έτσι ώστε να είναι ενδιαφέροντα και χρήσιμα. Το περιεχόμενό τους όχι μόνο έχει στηριχθεί σε εξαιρετική βιβλιογραφία, αλλά έχει παρουσιασθεί και συζητηθεί, κατά τη διάρκεια- εκατοντάδων Σεμιναρίων, με διακεκριμένους επιστήμονες, με αποτέλεσμα να επιλεγούν θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και εργαλεία εξακριβωμένης εφαρμοσιμότητας.
Τα παραπάνω, αν συνδυασθούν και με την πολυετή εμπειρία Consulting του συγγραφέα, τεκμηριώνουν την πεποίθησή μας για την αξία της Σειράς που βασίζεται στην επιλογή θεμάτων που εν- διαφέρουν τη ζωντανή επιχείρηση, στην επιστημονική θεμελίωση και στην κατανοητή παρουσίασή τους.
Τα βιβλία της σειράς "Η Βιβλιοθήκη του Οικονομικού", μπορούν να φανούν χρήσιμα και στους φοιτητές, που επιθυμούν να δουν το πώς μπορεί η γενικής φύσης ακαδημαϊκή γνώση , που τους παρέχεται στο Πανεπιστήμιο, να αξιοποιηθεί στην πράξη της καθημερινής ζωής των επιχειρήσεων και να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για πρακτικούς σκοπούς.


Σημείωση: Επανέκδοση: Παρατηρητής, 2001

24χ17 εκ., 272 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιοθήκη του Οικονομικου
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
ISBN: 978-960-6647-36-9
ISBN (10ψήφιο): 960-6647-36-6
Βάρος: 0.47 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
24.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.81
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο κ. Ι. Μπέης, σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο "L. BOCCONI" ΤΟΥ Μιλάνου, του οποίου είναι και Διδάκτωρ (Διατριβή με θέμα "Οικονομία των βραχυπρόθεσμων αποφάσεων των Βιομηχανικών Επιχειρήσεων", 1978). Ειδικεύτηκε τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και πρακτικά στις ποσοτικές μεθόδους λήψης αποφάσεων ( τα συστήματα διοικητικής κοστολόγησης της βιομηχανικής παραγωγής, κατασκευών και της εμπορίας), στις μεθόδους χρηματοοικονομικού προγραμματισμού και ελέγχου των βιομηχανικών και εμπορικών Επιχειρήσεων , και στον στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του δυναμικού ανταγωνισμού και για τον χρηματοοικονομικό προγραμματισμό της ανάπτυξης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται τόσο επιστημονικά όσο και επαγγελματικά με οικονομικές εφαρμογές στον χώρο του σχεδιασμού και του ελέγχου της Παραγωγής και των Πωλήσεων και στα MIS. Ξένες γλώσσες : Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων και εκλεγμένο μέλος της Δ.Ε. του Ινστιτούτου Οικονομικής Διοίκησης. Είναι Επιστημονικός Σύμβουλος της ΕΕΔΕ με αρμοδιότητα την Δέσμη Οικονομικού MANAGEMENT (θέματα PLANNING, BUDGETING, CONTROL- LING και REPORTING) και στα ειδικά, για ανώτερα Στελέχη, σεμινάρια του Ταμειακού Προγραμματισμού, της Διοικητικής Λογιστικής και της διαχείρισης Kυκλοφορούντων Κεφαλαίων .Επίσης είναι Συντονιστής του Diploma ίη Financial Sales Management του οποίου έχει επεξεργαστεί το υλικό. ΄Εχει δημοσιεύσει πολλές εκατοντάδες μελέτες και άρθρα σε συναφή θέματα κυρίως στον "Μάνατζερ" και στην Ναυτεμπορική, αλλά και στο Δελτίο ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, στο Δελτίο ΕΒΕ Αθηνών, στο Δελτίο Διοικήσεως Επιχειρήσεων, στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, στην ΕΞΠΡΕΣ, όπως και σε πολλά κλαδικά περιοδικά. Επί σειρά ετών διετέλεσε Σύμβουλος Διοικήσεως στην ΕΤΒΑ Α.Ε. και Δ/νων Σύμβουλος στην ΒΙΠΕΤΒΑ Α.Ε. Για μακρά διαστήματα έχει συνεργασθεί με μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές βιομηχανικές Επιχειρήσεις και Ομίλους, ενώ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εξειδικευμένα σεμιναριακά προγράμματα υψηλού επιπέδου, τόσο δια- όσο και ενδο-επιχειρησιακά. Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Διοικήσεως Επιχειρήσεων σε θέματα Διοίκησης, Οργάνωσης των Υπηρεσιών Διοικητικής Κοστολόγησης και Διεύθυνσης Προγραμμάτων Ανάπτυξης όπως και σε θέματα Οικονομικού Προγραμματισμού και Ελέγχου της εμπορικής δραστηριότητας και Οικονομικού μάνατζμεντ με επίκεντρο την τοποθέτηση και παρακολούθηση των στόχων των Πωλήσεων και της κερδοφορίας τους.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.