Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μακροοικονομική
Συγγραφέας:   Olivier Blanchard


Μακροοικονομική
Εκτός όμως από το προσωπικό στυλ γραφής που στην περίπτωση του Blanchard είναι πραγματικά συναρπαστικό, η διάταξη και τα περιεχόμενα της ύλης αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για το βιβλίο αυτό. Πιο συγκεκριμένα:
· Η διάκριση ανάμεσα στη βραχυχρόνια και μακροχρόνια περίοδο. Η σύγχρονη μακρο-οικονομική θεωρία δίνει έμφαση στη μακροχρόνια περίοδο (όπου οι τάσεις παρακολουθούνται σε επίπεδο δεκαετίας) λόγω της σημασίας του ζητήματος της οικονομικής ανάπτυξης. Η παραδοσιακή θεωρία εστιάζει στους επιχειρηματικούς κύκλους οπότε δίνει έμφαση στη βραχυχρόνια.
· Ανάπτυξη. Το παρόν εγχειρίδιο ενσωματώνει τη σύγχρονη θεωρία της ανάπτυξης στο περιεχόμενό του. Η ανάπτυξη επηρεάζει το βιοτικό επίπεδο περισσότερο απʼ ότι οι κυκλικές διακυμάνσεις γεγονός που τα άλλα εγχειρίδια συχνά παραγνωρίζουν.
· Κάλυψη του Κεϋνσιανού υποδείγματος. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι θεωρούν υποχρέωσή τους να διδάξουν λεπτομερώς το υπόδειγμα αυτό.
· Έμφαση στις σχολές μακρο-οικονομικής σκέψης. Για πρώτη φορά σε προπτυχιακό εγχειρίδιο υπάρχει σύνοψη των συνεισφορών των ιερών τεράτων της μακρο-οικονομικής σκέψης. Οι μακρο-οικονομικές αντιπαραθέσεις πρέπει να αναδεικνύονται και δεν αποσιωπούνται. (Χρήστος Νίκας)


Σημείωση: Πρόλογος: Χρήστος Νίκας.

25χ20 εκ., 687 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 339 (Μακροοικονομική)
Άλλα πρόσωπα: Χρήστος Νίκας (Επιμελητής) , Αναστάσιος Μεταξάς (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-6647-30-7
ISBN (10ψήφιο): 960-6647-30-7
Βάρος: 1.771 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
96.81
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

86.16
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Olivier Blanchard είναι καθηγητής στο Μ.Ι.Τ. (Massachusetts Institute of Technology).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.