Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προσωπικές ιστορίες και ιστορία
(Ο ιστορικός χώρος του Πόντου μέσα από την αυτοβιογραφία του Ιωάννη Αβρααμίδη)
Συγγραφέας:   Αντωνία Παπαδάκη


Προσωπικές ιστορίες και ιστορία
Η έκδοση του χειρόγραφου του Πόντιου Ιωάννη Αβρααμίδη και η ιστορική του ανάγνωση αποτελεί συμβολή στην ιστορία των Ποντίων. Αναδεικνύει τον τρόπο βίωσης και πρόσληψης από έναν Έλληνα του Πόντου τόσο της εκεί ζωής του όσο και του διωγμού του από την πατροπαράδοτη γη καθώς και της εγκατάστασής του ως πρόσφυγα πλέον στο ελληνικό κράτος.
Πρόκειται για ένα αφηγηματικό κείμενο όπου τα στοιχεία του χρονικού διαπερνούν το αυτοβιογραφικό του χαρακτήρα. Οι αναγωγές στις οικογενειακές ρίζες, στις απαρχές της γενιάς του, στον χαμένο πατροπαράδοτο τόπο και στο ευρύτερο σύνολο της θρησκευτικής και εθνικής κοινότητας και στη συνέχεια στο εθνικό κράτος, με τις όποιες νοηματοδοτήσεις τους, συνιστούν το θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο στηρίζεται η συγκρότηση της ατομικής, συλλογικής, εθνικής, πολιτιστικής ταυτότητας του πόντιου πρόσφυγα ως προϋπόθεση για την εξασφάλιση μιας ομαλής ζωής στη νέα του πατρίδα, που θα γίνει η γενέτειρα των επόμενων μελών της γενιάς του.
[...] (από τον πρόλογο της Έφης Αργυρού)


Σημείωση: Πρόλογος: Πελαγίδης Στάθης, Αργυρού Έφη.

24χ17 εκ., 312 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 920 (Αυτοβιογραφίες), 920 (Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες), 938.293 (Πόντος - Ιστορία )
ISBN: 978-960-343-870-0
ISBN (10ψήφιο): 960-343-870-7
Βάρος: 0.895 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
24.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παπαδάκη, Αντωνία
Η Αντωνία Παπαδάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Σπούδασε φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο τη Προϊστορικής Αρχαιολογίας. Το 1999 αναγορεύτηκε επίσημα διδάκτορας της Φιλοσοφίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Από το 1988 εργάστηκε ως φιλόλογος στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση και σήμερα είναι Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων του νομού Φλώρινας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σε επιστημονικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.