Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παιδαγωγικά περιοδικά στην Ελλάδα κατά τον 19ο αιώνα
(Παρουσίαση και περιεχόμενα)

Παιδαγωγικά περιοδικά στην Ελλάδα κατά τον 19ο αιώνα
Η έρευνα για την ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης έχει προχωρήσει, τα τελευταία χρόνια, σημαντικά. Αποτελεί γενική διαπίστωση, όμως, ότι ενώ αξιοποιήθηκαν τα επίσημα κείμενα και οι νομοθετικές ρυθμίσεις, μένουν αναξιοποίητες πηγές που καταγράφουν την καθημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών. Τα παιδαγωγικά περιοδικά που κυκλοφόρησαν κατά το 19ο αιώνα αποτελούν σημαντική πηγή για τη διερεύνηση των παραμέτρων αυτών και την αποτύπωση πλευρών της εκπαιδευτικής πρακτικής που φανερώνουν την υλοποίηση ή μη των προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας και τη ρεαλιστικότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής. Παράλληλα, τα περιοδικά αποτελούν το βήμα συζήτησης και προβληματισμού για τους παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς της εποχής και στις σελίδες τους καταγράφεται η εξέλιξη της παιδαγωγικής θεωρίας στην Ελλάδα, οι βασικότεροι εκπρόσωποι των διάφορων ρευμάτων και τάσεων, καθώς και οι επιδράσεις από τις ευρωπαϊκές χώρες.

24χ17 εκ., 514 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ιστορικό Αρχείο Νεοελληνικής Εκπαίδευσης
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 050.495 (Περιοδικά - Ελλάς), 370.094 95 (Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Π. Τερζής (Υπεύθυνος Σειράς) , Σιδηρούλα Ζιώγου - Καραστεργίου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-343-869-4
ISBN (10ψήφιο): 960-343-869-3
Βάρος: 1.087 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
33.08
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.77
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Σιδηρούλα Ζιώγου - Καραστεργίου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Παιδαγωγικής του ίδιου τμήματος.

Εκπαιδευτικός, διευθύντρια του 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.