Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης
(Μανιφέστο για μια νέα Ευρώπη)
Συγγραφέας:   Guy Verhofstadt


Offer
O Πρωθυπουργός κ. Guy Verhofstadt είχε την ευγενή καλοσύνη να μου αποστείλει το βιβλίο του "Οι Ενωμένες Πολιτείες. Μανιφέστο για μία Νέα Ευρώπη" ώστε να εκφράσω την άποψή μου για αυτό. Υπήρξε μία ευχάριστη έκπληξη καθότι συνεπές, καθαρό, ευρηματικό, με δυνατή γραφή και απαλλαγμένο από τη συνηθισμένη ευρωορολογία, την οποία καταδικάζει έντονα.
Μας θυμίζει τη δυνατή σκέψη που ήταν το υπόβαθρο της αρχικής Ευρωπαϊκής προσπάθειας, τις δυνάμεις που την περιόρισαν, την αρχική Κοινοτική πρόοδο και την, λίγο ως πολύ, ανεμπόδιστη επέκτασή της, τα κέρδη που απέφερε στα παλαιά και νέα κράτη μέλη, την χωρίς εμπόδια θεσμική πρόοδο μέχρι την Συνθήκη του Maastricht και την σειρά των προειδοποιητικών βολών που ακολούθησαν μέχρι την κατάληξη στην απόρριψη του Ευρωπαϊκού Συντάγματος με τα δημοψηφίσματα στην Γαλλία και Ολλανδία. [...]
Προτείνει ότι όλοι όσοι διαθέτουν τα μέσα και την θέληση να προχωρήσουν, να μην εμποδιστούν σε αυτό. Οι "Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης", ομόκεντρες με την "Ένωση Ευρωπαϊκών Κρατών" πρέπει κατά την άποψή του να αναδυθούν το συντομότερο δυνατό, βασισμένες, κατά προτίμηση, στον πυρήνα της ήδη υπάρχουσας Ευρωζώνης. Αυτή η "Νέα Ευρώπη", θα επιφέρει "νέες δυνάμεις, ένα νέο σύστημα για την χρηματοδότηση της Ένωσης και την δημιουργία νέων θεσμών".
Είναι πρόωρο να εκφέρει κανείς τελική κρίση στις προτάσεις του Guy Verhofstadt χωρίς να τις εξετάσει προηγουμένως εις βάθος, να αποτιμήσει την εφαρμοστικότητά τους καθώς και τους ενδεχόμενους κινδύνους που απορρέουν. Ένα είναι, εν τούτοις, το βέβαιο: αποτελούν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής και θεσμικής σκέψης που δεν μπορείς να απορρίψεις εύκολα. Την στιγμή μάλιστα που υπάρχει μια πραγματική έλλειψη διαθέσιμων εναλλακτικών προτάσεων. (Ντόρα Μπακογιάννη, Υπουργός Εξωτερικών)


Σημείωση: Πρόλογος: Κώστας Καραμανλής. Επίμετρο: Γιώργος Παπαδημητρίου.

21χ14 εκ., 102 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.4 (Πολιτική - Ευρώπη), 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση)
Άλλα πρόσωπα: Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς) , Νίκος Ζαρταμόπουλος (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-02-1968-5
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1968-0
Βάρος: 0.177 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
11.19
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.16
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Verhofstadt, Guy
O Guy Verhofstadt (1953) είναι πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999. Τον Δεκέμβριο του 2001 ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Λάακεν που αποφάσισε τη σύγκλιση μιας Ευρωπαϊκής Συντακτικής Συνέλευσης, η οποία συνέταξε το σχέδιο Συντάγματος για την Ευρώπη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.