Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διοίκηση παραγωγής και υπηρεσιών
Συγγραφέας:   Γεώργιος Ιωάννου


Διοίκηση παραγωγής και υπηρεσιών
Στο βιβλίο "Διοίκηση Παραγωγής & Υπηρεσιών" ο αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Ιωάννου εξετάζει θέματα που αφορούν στο σχεδιασμό, ανάλυση, ανασχεδιασμό, βελτιστοποίηση και λειτουργία βιομηχανικών και κατασκευαστικών συστημάτων, καθώς και συστημάτων παροχής υπηρεσιών, προβάλλοντας την ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση των περιορισμένων πόρων των συστημάτων αυτών.
Ο αναγνώστης θα μπορέσει να κατανοήσει τα ουσιώδη στοιχεία, υποσυστήματα και λειτουργίες, καθώς και την οργανωτική δομή ενός συστήματος παραγωγής ή παροχής υπηρεσιών. Παράλληλα, θα αποκτήσει εμπεριστατωμένη γνώση των προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά το σχεδιασμό και τη λειτουργία των συστημάτων αυτών, καθώς και των μεθόδων επίλυσης των σχετικών επιχειρησιακών προβλημάτων, τόσο με αναλυτικές όσο και με υπολογιστικές μεθόδους.
Ο συγγραφέας πραγματεύεται όλους τους βασικούς τομείς της Διοίκησης Παραγωγής και Υπηρεσιών: αρχές και συνιστώσες του POM (Production and Operations Management), προβλέψεις ζήτησης, επιλογή τοποθεσίας, χωροταξικός σχεδιασμός, διαχείριση αποθεμάτων, συστήματα MRP, χρονικός προγραμματισμός, φιλοσοφία Just-in-time και στατιστικός έλεγχος ποιότητας. Σε κάθε ενότητα του βιβλίου, παρουσιάζονται πρώτα τα επιχειρησιακά προβλήματα και στη συνέχεια τα εργαλεία και οι τεχνικές επίλυσής τους, συμπεριλαμβάνοντας μοντέλα προτυποποίησης, αναλυτικές λύσεις, αλγορίθμους (ακριβείς, ευρετικούς και μεταευρετικούς) εύρεσης λύσεων, ενώ τέλος, παρατίθενται μέθοδοι υλοποίησης των σχετικών επιχειρησιακών αποφάσεων. Στις περισσότερες ενότητες εντάσσονται και μελέτες περίπτωσης για την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων και την ανάδειξη της πρακτικής εφαρμογής των εργαλείων και μεθόδων.
Το βιβλίο αποτελεί εγχειρίδιο αναφοράς για μάνατζερ και στελέχη επιχειρήσεων επιφορτισμένα με αποφάσεις διοίκησης και διαχείρισης πόρων στους σχετικούς με το POM τομείς, ενώ καλύπτει παράλληλα και την εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

24χ17 εκ., 402 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
ISBN: 978-960-351-628-6
ISBN (10ψήφιο): 960-351-628-7
Βάρος: 0.868 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

32.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ιωάννου, Γεώργιος
Ο Γεώργιος Ιωάννου είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης διευθύνει το Ερευνητικό Κέντρο για Operations Management and ERP Systems. Διετέλεσε επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Industrial and Systems Engineering του Virginia Tech (ΗΠΑ) και διευθυντής του Manufacturing Systems Integration Laboratory στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Οι επιστημονικές του αναζητήσεις επικεντρώνονται στην ανάλυση, στον σχεδιασμό και στη βελτιστοποίηση συστημάτων παραγωγής, επιχειρησιακών διαδικασιών και εφοδιαστικών αλυσίδων, συνδυάζοντας προηγμένες διαδικτυακές - υπολογιστικές τεχνολογίες με μοντέλα και μεθόδους επιχειρησιακής έρευνας. Έχει σπουδάσει στο ΕΜΠ, στο Imperial College (UK - υποτροφία SERG) και στο Institute for Systems Research, (USA- υποτροφία NSF). Έχει σημαντική εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων και εισηγητής εξειδικευμένων σεμιναρίων και διαλέξεων. Είναι συγγραφέας 2 βιβλίων, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 70 επιστημονικές εργασίες, έχει συμμετάσχει στην έκδοση επιστημονικών περιοδικών και ήταν προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Είναι μέλος της Επιτροπής Έρευνας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και έχει διατελέσει υπεύθυνος Διεπιχειρησιακών εφαρμογών του e-Business Forum (Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας), εκπρόσωπος στη Σύγκλητο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και κριτής επιστημονικών προτάσεων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών των ΗΠΑ. Έχει τιμηθεί με αριστείο διδασκαλίας από το MBA International του ΟΠΑ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.