Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα αστέρια του παγκοσμίου κλασικού αθλητισμού
(200 χρόνια, 1121 βιογραφίες)

Τα αστέρια του παγκοσμίου κλασικού αθλητισμού
Η επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πέρα από τη μεγάλη προβολή της χώρας μας επανέφερε στο προσκήνιο το σύγχρονο κλασικό αθλητισμό που αποτελεί το κύριο ολυμπιακό άθλημα.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, μέσα από 1.121 βιογραφίες των καλύτερων αθλητών και αθλητριών της περιόδου 1775-1975 επιχειρεί μια αναδρομή στην παγκόσμια ιστορία του στίβου. Περιγράφει μεγάλες καριέρες με πλήθος στοιχείων, όπως εξέλιξη επιδόσεων, επιτεύγματα σε μεγάλες διοργανώσεις, δηλώσεις πρωταγωνιστών. Ακόμη και άγνωστα στοιχεία που αναδεικνύουν την προσωπικότητα των αθλητών καθώς επίσης και συχνά τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Ο αναγνώστης μπορεί έτσι να παρακολουθήσει την εξέλιξη του συναρπαστικού αυτού αθλήματος που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για μια διαδρομή 200 χρόνων που περιλαμβάνει τόσο την "ηρωική" εποχή του αθλήματος όσο και τη μετέπειτα "ενηλικίωση" του, πριν επέλθει η άκρατη εμπορευματοποίηση που χαρακτηρίζει το σύγχρονο αθλητισμό.

29χ21 εκ., 525 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 796.092 (Αθλητές), 796.09 (Αθλητισμός - Ιστορία)
ISBN: 978-960-8229-65-5
ISBN (10ψήφιο): 960-8229-65-0
Βάρος: 2.065 κιλά
Εκδότης: Εντός
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
50.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κατσιγιάννης, Κώστας Χ.
Ο Κώστας Χρ. Κατσιγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1944. Έλαβε το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού από το Ε.Μ.Π. (1966). Διατέλεσε υπάλληλος του Ε.Ο.Τ. από το 1970 μέχρι τον Ιούνιο του 2005, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Γενικού Διευθυντή. Υπήρξε μέλος δύο επιτροπών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (περίοδος 1982-83) σχετικά με τη σύνταξη του νέου αθλητικού νόμου για θέματα ποδοσφαίρου. Το 1994 προήχθη στο βαθμό του Γενικού Διευθυντή και τοποθετήθηκε προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Ανάπτυξης. Έχει ασχοληθεί, μεταξύ των άλλων, με θέματα περιφερειακής ανάπτυξης του τουρισμού καθώς επίσης και με θέματα ειδικών μορφών τουρισμού, όπως για παράδειγμα ο αθλητικός τουρισμός, με άρθρα σε εφημερίδες και ομιλίες σε ειδικά συνέδρια. Υπήρξε πρόεδρος επιτροπών για σειρά ειδικών θεμάτων τουρισμού. Ήταν συντονιστής της μικτής επιτροπής (Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και "Αθήνα 2004") για τα θέματα φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, εκπρόσωπος του Ε.Ο.Τ. στην ειδική επιτροπή για την ασφάλεια των Ο.Α. και επικεφαλής επιτροπής για την προμήθεια και τοποθέτηση περιπτέρων παροχής πληροφοριών στην Αθήνα και Πειραιά για την περίοδο των Ο.Α. Ήταν εκπρόσωπος του Ε.Ο.Τ. στη διαδικασία του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για θέματα τουρισμού. Επίσης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Είναι επίτιμο-Ακαδημαϊκό μέλος της Ευρω - Αφρικανο - Ασιατικής Ακαδημίας Τουρισμού, που αποτελεί οργάνωση παγκόσμιου κύρους στους τομείς του τουρισμού, των επικοινωνιών και των μεταφορών, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Δελφικής Ένωσης, του Ελληνικού τμήματος του ICOMOS για τη διάσωση των ιστορικών μνημείων και του Συλλόγου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού. Ξένες γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Τουρκικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.