Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανάγνωση και νοητικές εικόνες
(Ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση)

Ανάγνωση και νοητικές εικόνες
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με δραστηριότητες ανάγνωσης που τα βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με καινούριες έννοιες και να ανακαλύψουν τον κόσμο και τη θέση τους σε αυτόν. Κατά την ανάγνωση, μέσω του κειμένου ενεργοποιούνται νοητικές διεργασίες στον αναγνώστη. Ο αναγνώστης σχηματίζει νοητικές εικόνες κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης, οι οποίες συνδέονται με τις έννοιες των λέξεων, των προτάσεων και του κειμένου. Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια ανάλυση της σχέσης μεταξύ της αναγνωστικής στάσης, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του παιδιού, και της ικανότητας νοητικής απεικόνισης. Η απουσία μιας τέτοιας έρευνας από τα ελληνικά δεδομένα αποτελεί το κίνητρο της εργασίας αυτής. Το ζητούμενο δεν είναι αν υπάρχει θετική ή αρνητική σχέση μεταξύ της στάσης των παιδιών απέναντι στην ανάγνωση και της ικανότητας νοητικής απεικόνισης, αλλά αν η βελτίωση της ικανότητας νοητικής απεικόνισης είναι σημαντική για την προαγωγή της μάθησης και τη γενικότερη εξέλιξη των παιδιών και αν μπορεί να ενταχθεί σε μια ανοιχτή διαδικασία μάθησης.

23χ15 εκ., 131 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία ), 418.4 (Ανάγνωση), 372.4 (Ανάγνωση (Εκπαίδευση))
ISBN: 978-960-6622-71-7
ISBN (10ψήφιο): 960-6622-71-1
Βάρος: 0.261 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
10.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χαρίλαος Κ. Ζάραγκας γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα και το συγγραφικό του έργο επικεντρώνονται σε θέματα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας των μικρών ηλικιών στις γνωστικές περιοχές της Φυσικής Αγωγής και της Ψυχοκινητικής.

Γεννήθηκε στην Κρύα Ιωαννίνων. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισε τις σπουδές του στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία, όπου απέκτησε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Ερευνητικά ασχολείται με θέματα Γενικής Παιδαγωγικής που αναφέρονται στην Προσχολική και Πρωτοσχολική Παιδαγωγική.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.