Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Λόρδος Έλγιν
(Η αρπαγή των μαρμάρων: Ιστορική και αρχαιολογική πραγματεία)
Συγγραφέας:   Ιωάννης Γεννάδιος


Offer
[...] Γνωρίζοντας ότι στην πατρίδα μας δεν υπάρχει κανένα ειδικό σύγγραμμα για το ζήτημα αυτό, των λεγόμενων "Ελγίνειων Μαρμάρων", και ότι όποτε ανακινείται η υπόθεση προκύπτει η ανάγκη για κάποια εμπεριστατωμένη πραγματεία, υπέβαλα δακτυλογραφημένο το πόνημά μου στην Αρχαιολογική Εταιρεία, η οποία με τίμησε αναλαμβάνοντας τη δημοσίευσή του στη σειρά της Αρχαιολογικής Βιβλιοθήκης.
Συντάσσοντας αυτό το κείμενο επιδίωκα να εκθέσω τα πράγματα χωρίς εμπάθεια, όπως συνέβησαν και όπως εξιστορούνται και από τους πρωταγωνιστές τους και από άλλους αδέκαστους και φερέγγυους μάρτυρες, χωρίς να αποσιωπήσω ούτε τους ισχυρισμούς των μεν ούτε τις αποδείξεις των άλλων. Επίσης, φρόντισα να παραθέσω αυτά τα κείμενα των μαρτυριών, τις οποίες επικαλούμαι, σε πιστή και κατά λέξη μετάφραση, χωρίς να θυσιάζω ή να συσκοτίζω τη σαφήνεια της έννοιας για χάρη κάποιας γλαφυρότητας του λόγου. Αυτές προ πάντων τις μαρτυρίες έχουμε ανάγκη, ώστε να καθοδηγηθούμε με ασφάλεια και να αποκτήσουμε ακριβή επίγνωση των όσων έγιναν στο παρελθόν, να σχηματίσουμε σαφή αντίληψη της τωρινής κατάστασης των πραγμάτων και να διαμορφώσουμε σταθερή γνώμη σχετικά με τη συμφέρουσα και επιβεβλημένη πορεία μας στο μέλλον.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

18χ13 εκ., 438 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Γράμματα - Επιστήμες - Τέχνες
Ονομασία υποσειράς: Βιβλία για Ανθρώπους
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 930.138 (Ελλάς - Αρχαιότητες)
Άλλα πρόσωπα: Φιλολογική Ομάδα Κάκτου (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-382-692-7
ISBN (10ψήφιο): 960-382-692-8
Βάρος: 0.509 κιλά
Εκδότης: Κάκτος
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
14.91
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.03
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Γεννάδιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1844. Γιος του λόγιου Γεωργίου Γενναδίου, φοίτησε στο Αγγλικό Λύκειο της Μάλτας, για να εγκαταστασθεί στη συνέχεια στο Λονδίνο. Υπηρέτησε ως διπλωμάτης σε διάφορες πρωτεύουσες (Ουάσινγκτον, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο), όπου αναδείχτηκε υπέρμαχος των ενθικών συμφερόντων, και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνή συνέδρια. Διδάκτωρ πανεπιστημίων του εξωτερικού και συνεργάτης εντύπων διεθνούς κύρους, συνέγραψε έργα και άρθρα αρχαιολογικού, ιστορικού και φιλολογικού περιεχομένου. Ανέπτυξε βιβλιοφιλική δραστηριότητα και το 1922 προσέφερε στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα τη μεγάλη βιβλιοθήκη του, που αποτέλεσε τον πυρήνα της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. Ο Ιωάννης Γεννάδιος απεβίωσε το 1932.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.