Το Ευαγγέλιο του Ιούδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το Ευαγγέλιο του Ιούδα

Από τον Codex Tchacos

Συλλογικό έργο

Για δεκαέξι αιώνες, το μυστικό του παρέμενε κρυφό. Όταν οι μελετητές πήραν στα χέρια τους το δερματόδετο πάπυρο που περιείχε αυτό το χαμένο ευαγγέλιο, έμειναν άφωνοι. Κανείς δεν είχε ξαναδεί αυτό το ευαγγέλιο από την πρωτοχριστιανική εποχή, ενώ ελάχιστοι πίστευαν ότι υπήρχε - ένα ευαγγέλιο γραμμένο από την πλευρά του Ιούδα του Ισκαριώτη, του απόλυτου προδότη. Ο Ιούδας που αναδύεται από αυτές τις σελίδες όχι μόνο δεν είναι φαύλος, αλλά αναδεικνύεται σε ηρωική μορφή. Σ` αυτή την ανατρεπτική παραλλαγή, ο Ιησούς ζητά από τον Ιούδα να τον προδώσει. Σε αντίθεση με τα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης παρουσιάζεται ως το πρότυπο για όλους όσοι θέλουν να γίνουν μαθητές του Ιησού. (. . .)


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Αστερίου (Μεταφραστής)


Τίνα Θέου (Μεταφραστής)


Μαρία Μαυροματάκη

Μαρία Μαυροματάκη (Μεταφραστής)

Η Μαρία Μαυροματάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας (Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης) και στη Σχολή Ξεναγών ΕΟΤ της Αθήνας. Σπούδασε επίσης θέατρο στη Δραματική Σχολή "Βεάκη". Εργάστηκε ως ξεναγός, ως μεταφράστρια και ως φιλόλογος και ασχολήθηκε με τη συγγραφή αρχαιολογικών οδηγών: Αθήνα, Ρόδος, Κέρκυρα, Ελληνική Μυθολογία και Λατρεία, Ελλάδα, Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών.

Βίλλυ Κουρή (Μεταφραστής)


Ελίνα Σινοπούλου (Μεταφραστής)


Bart D. Ehrman

Bart D. Ehrman (Επιμέλεια)

Ο Bart D. Ehrman διδάσκει στο τμήμα Θρησκευτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα των ΗΠΑ. Θεωρείται αυθεντία στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους και στο βίο του Ιησού. Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικά δίκτυα, όπως τα CNN και History Channel, και σε πολλές ακόμα ραδιοφωνικές εκπομπές. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων "Jesus, apocalyptic prophet of the millennium" (1999), "Lost christianities" (2004), και "Lost scriptures" (2004).

Marvin Meyer (Επιμέλεια)


Rodolphe Kasser (Επιμέλεια)


Gregor Wurst (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
222
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.333 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση