Μυστήριο στη βιβλιοποντικοθήκη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μυστήριο στη βιβλιοποντικοθήκη

Βαγγέλης Δ. Ηλιόπουλος

5.47€ -24% 4.16€

Στη Βιβλιοθήκη συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Η Τίτα Γραβιέρα προσπαθεί να βρει το δράστη και ο Βιβλιοπόντικας κάνει τον αδιάφορο. Ώσπου ένα βράδυ βλέπουν μέσα στη βιβλιοθήκη πρίγκιπες, νεράιδες, ιππότες και μάγισσες να χορεύουν και να διαβάζουν! Τι να έχει συμβεί άραγε;


[Απόσπασμα από κείμενο σε ιστοσελίδα του εκδότη]

Βασιλική Νίκα

Βασιλική Νίκα (Υπεύθυνος Υποσειράς)

Η Βασιλική Νίκα γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1963. Σπούδασε παιδαγωγικά και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη μεταφρασεολογία. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2001 μεταφράζει βιβλία κυρίως από τα ιταλικά. Το 2007 τιμήθηκε από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας με το Βραβείο Μετάφρασης ξένου λογοτεχνικού έργου για παιδιά ενώ το 2006 αναγράφηκε στον Τιμητικό Πίνακα Άντερσεν 2006. Παράλληλα είναι συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων, ενώ διευθύνει και τις λογοτεχνικές σειρές "Χωρίς Σωσίβιο" και "Στα Βαθιά" που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις "Πατάκη".


Βαγγέλης Δ. Ηλιόπουλος

Βαγγέλης Δ. Ηλιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε «Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας» (Εκδόσεις Δελφίνι), το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος Έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Τουρκία, Κορέα και Κίνα. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Θεωρείται ο συγγραφέας της αποδοχής του διαφορετικού, της κατανόησης και του αλληλοσεβασμού.

Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας.

Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Από το 1994 είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 2008 έως το 2015.

Έχει προταθεί για το Astrid Lindgren Memorial Award και για το διεθνές βραβείο Hans Christian Andersen.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Chiara Fedele

Chiara Fedele (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1973. Αποφοίτησε από το καλλιτεχνικό Λύκειο και συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μιλάνου και στη Σχολή Κινουμένου Σχεδίου. Εργάστηκε δίπλα στονΤζάννι Ντε Κόννο και τελειοποίησε την τεχνική της δίπλα στον Αρκάντιο Λομπάτο. Ζει και εργάζεται στην περιοχή της Παβίας στην Ιταλία, όπου μαζί με άλλους νέους εικονογράφους ίδρυσε τον πολιτιστικό σύλλογο "Τα τζιτζίκια - Κέντρο Τέχνης" με σκοπό την προώθηση της εικονογράφησης μέσα από εκθέσεις και εργαστήρια. Εργάζεται ως εικονογράφος από το 1999 για Ιταλούς και ξένους εκδότες, ενώ παραδίδει μαθήματα για αρχαρίους στα εργαστήρια εικονογράφησης διαφόρων δήμων. Για την εικονογράφηση του βιβλίου του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Όταν ο Βιβλιοπόντικας συνάντησε την Τίτα Γραβιέρα" τιμήθηκε με τον έπαινο ΕΒΓΕ και ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Αλλοδαπού Εικονογράφου.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
38
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.102 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση