Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το υδραγωγείο του Ευπαλίνου στη Σάμο
Συγγραφέας:   Hermann J. Kienast


Το υδραγωγείο του Ευπαλίνου στη Σάμο
Το υδραγωγείου του Ευπαλίνου είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της αρχαίας τεχνολογίας και η ανασκαφή του ανήκει στα πιο εντυπωσιακά κατορθώματα της αρχαιολογικής έρευνας. Το μνημείο, που μέχρι τα νεότερα χρόνια ήταν καταχωμένο και γνωστό μόνον από την αρχαία παράδοση, έπρεπε να ανασκαφεί και να αποκαλυφθεί, να μετρηθεί και να μελετηθεί, κι αυτά απαιτούσαν κοπιαστική και μακροχρόνια εργασία. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο ανέλαβε τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, με υπεύθυνο και επικεφαλής όλου του προγράμματος, που άρχισε το 1971, τον τότε διευθυντή του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Ulf Jantzen. Οι εργασίες εγκρίθηκαν και υποστηρίχθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος, καθώς επίσης και από τους υπεύθυνους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Η μελέτη του υδραγωγείου ανατέθηκε στον Hermann J. Kienast, ο οποίος δημοσίευσε το 1995 τα συμπεράσματά του στο τόμο XIX της σειράς SAMOS, που εκδίδεται από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
Στον παρόντα τόμο-οδηγό δίδονται σε συντομία τα συμπεράσματα που εκτίθενται σε αυτήν την επιστημονική δημοσίευση σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το εξαιρετικό αυτό τεχνικό έργο του υπεύθυνου μηχανικού Ευπαλίνου με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνεται κατανοητό και από τους μη ειδικούς. Ο οδηγός αφιερώνεται στους εργάτες από το Πυθαγόρειο και τη Χώρα, οι οποίοι στα χρόνια της ανασκαφής και της έρευνας εργάστηκαν με υποδειγματική προθυμία, ώστε να γίνει δυνατή η μελέτη του μνημείου.

27χ17 εκ., 58 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Αρχαιολογικοί Οδηγοί
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 930.149 5 (Αρχαιολογία - Ελλάς), 938.102 5 (Ελλάς - Αρχαιότητες - Οδηγοί)
Άλλα πρόσωπα: Κωνσταντίνος Τσάκος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-214-368-1
ISBN (10ψήφιο): 960-214-368-1
Βάρος: 0.225 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
7.13
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.