Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το σύστημα λήψης αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική
(Θεωρητικές προσεγγίσεις για το εσωτερικό και το διεθνές περιβάλλον)

Offer
Οι ενέργειες της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να διερευνώνται αποκλειστικά ως αποτέλεσμα αποφάσεων και να μην ενδιαφέρει ο τρόπος και η διαδικασία που λαμβάνονται αυτές. Ιδιαίτερα, όταν η διαδικασία λήψης αποφάσεων φαίνεται ότι αναπόδραστα, αν δεν προκαθορίζει, τουλάχιστον επηρεάζει αποφασιστικά το περιεχόμενο των αποφάσεων. Στόχος της ανάλυσης της εξωτερικής πολιτικής, συνεπώς, είναι όχι μόνον η ερμηνεία της συμπεριφοράς ενός συγκεκριμένου κράτους, αλλά και των ατόμων ή των ομάδων που διαμορφώνουν τις αποφάσεις και που ενεργούν στο όνομα του κράτους.
Η ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής είναι ένας κλάδος των διεθνών σχέσεων που έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες δεκαετίες και επιδιώκει να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
Πρώτον, στο "τι" ακριβώς είναι η εξωτερική πολιτική. Τι ακριβώς πρέπει να συμπεριλαμβάνει η ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής και με ποιους τρόπους και μεθόδους μπορεί να ερευνηθεί;
Δεύτερον, στο "γιατί" ακριβώς. Αναφέρεται στους εσωτερικούς και τους διεθνείς παράγοντες που διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική.
Τρίτον, στο "πως" ακριβώς. Επιδιώκεται, δηλαδή, να εξεταστεί η διαδικασία σχηματισμού λήψης των αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική.
Ο σκοπός του βιβλίου είναι διπλός. Κατά πρώτον, επιδιώκει να προσφέρει στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη επιστημονική διερεύνηση των κυριοτέρων παραγόντων του διεθνούς και του εσωτερικού περιβάλλοντος που προσιδορίζουν τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής και, κατά δεύτερον, εξετάζει ενδελεχώς για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική.

24χ17 εκ., 183 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτικές επιστήμες), 327 (Διεθνείς σχέσεις)
Άλλα πρόσωπα: Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Φορέας)
ISBN: 978-960-02-1979-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1979-6
Βάρος: 0.405 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
13.85
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών) και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Διεθυντής Σύνταξης της τριμηνιαίας επιστημονικής επιθεώρησης "Αγορά χωρίς σύνορα: Επιθεώρηση διεθνούς οικονομίας και πολιτικής". Έχει διδάξει επίσης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Ναυτική Σχολή Δοκίμων και απασχολήθηκε ως ερευνητής στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών και στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει μονογραφίες, άρθρα σε συλλογικούς τόμους και σε επιστημονικές επιθεωρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα είχε την επιμέλεια πολλών συλλογικών τόμων. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται σε θέματα της διεθνούς πολιτικής οικονομίας, της οικονομικής διπλωματίας, των εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ και της ανάλυσης εξωτερικής πολιτικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.