Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεθνείς σχέσεις
(Η αγγλοσαξονική σκέψη)

Offer
Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Λυμπερόπουλου δεν είναι απλώς μια αντικειμενική παράθεση και ανάλυση των επιστημονικών θεωριών υπό τη μια ή την άλλη τους μορφή. Είναι ένα κείμενο κριτικής. Μιας κριτικής που χωρίς εμπάθεια ή προκατάληψη διαπιστώνει πόσο οι πολιτικές πραγματικότητες της οικονομίας, της στρατηγικής ισχύος, της ισχύος, της ισορροπίας ή έλλειψης ισορροπίας δυνάμεων σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και των εσωτερικών ρευμάτων, διαμορφώνουν τη χάραξη και την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Και επειδή ακριβώς αυτές οι πολιτικές πραγματικότητες πέρασαν στα μεταπολεμικά χρόνια από αλλεπάλληλες ριζικές μεταβολές, η επιστημονική ανάλυση του διεθνούς γίγνεσθαι τρέχει να τις παρακολουθήσει. Πολύ σωστά ασθμαίνοντας τα τελευταία τμήματα της εργασίας επιγράφονται "Η κρίση της αγγλοσαξονικής επιστήμης" και πιο κάτω "Η ουτοπία της παγκόσμιας διακυβέρνησης".
Αυτή καθ΄ εαυτή η κριτική στάση απέναντι στην πολιτική επιστήμη, όπως την διατυπώνει ο Λυμπερόπουλος, είναι μια βαθιά και τεκμηριωμένη ανάλυση των πραγμάτων. Προχωρεί όμως και πιο πέρα. Γιατί παράλληλα κάνει πια την κριτική του όχι μόνο στην πολιτική επιστήμη, αλλά και στην πολιτική πράξη, όπως τη βλέπουμε καθημερινά να ασκείται στο διεθνή χώρο από τις ΗΠΑ. Έτσι, αυτό που αρχίζει και προχωρεί σαν ένα "επιστημονικό" σύγγραμμα γίνεται τελικά ένα "πολιτικό" κείμενο με ξεκάθαρη τοποθέτηση του συγγραφέα. Εδώ πια δεν μιλάει ο μελετητής των επιστημονικών δεδομένων. Μιλάει ο πεπειραμένος χειριστής της διπλωματικής πρακτικής. Γι΄ αυτό τα όσα λέει αξίζουν να συγκρατήσουν την προσοχή μας.


Σημείωση: Πρόλογος: Βύρων Θεοδωρόπουλος.

20χ14 εκ., 266 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 327 (Διεθνείς σχέσεις)
Άλλα πρόσωπα: Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-1946-3
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1946-Χ
Βάρος: 0.397 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
18.11
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος μετά τις σπουδές του, Νομικά, Οικονομικά, Κοινωνιολογία και Διεθνείς Σχέσεις στην Αθήνα και το Παρίσι, έγινε δεκτός στη Διπλωματική Υπηρεσία το 1960. Υπηρέτησε στην Κωνσταντινούπολη, στο Βελιγράδι, στο Τόκιο, στη Μόσχα, στις Βρυξέλλες ως μόνιμος αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1985 έως το 1990 καθώς και στο Κέντρο από το 1990 έως το 1993 Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων. Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία, το 1995 ασχολείται με την έρευνα και τη συγγραφή. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες καθώς και βιβλία "Η μεσογειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης", Ι. Σιδέρης, 1996, "Η σύγκρουση. Η Ισλαμική πρόκληση και οι στρατηγικές της δύσης", Ι. Σιδέρης, 2000 και "Η αρπαγή της Ευρώπης", Παπαζήσης 2005.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.