Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η περιοχή Βελεστίνου στο αγροτικό κίνημα

Η περιοχή Βελεστίνου στο αγροτικό κίνημα
Στο βιβλίο καταγράφεται η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής Βελεστίνου στο Αγροτικό Κίνημα για την απαλλοτρίωση των τσιφλικιών. Σε παράρτημα καταχωρίζονται είκοσι σχετικά έγγραφα.

Σημείωση: Περιέχει παράρτημα είκοσι εγγράφων.

24χ17 εκ., 169 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 630.094 95 (Γεωργία - Ιστορία - Ελλάς), 938.931 (Βελεστίνο - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτριος Α. Καραμπερόπουλος (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-87458-5-8
ISBN (10ψήφιο): 960-87458-5-3
Βάρος: 0.365 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
8.16
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.26
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καραμπερόπουλος, Βασίλειος Κ., 1926-
Ο Βασίλης Καραμπερόπουλος γεννήθηκε στο Βελεστίνο το 1926, όπου και διαμένει. Εδώ και 60 χρόνια δημοσιεύει στις εφημερίδες του Βόλου, καταγράφοντας τα γεγονότα της περιοχής, δημοσιεύοντας παράλληλα εργασίες και ειδικά αφιερώματα με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Τα κείμενά του αποτελούν πλούσια πηγή πληροφοριών για τους μελλοντικούς ερευνητές της ιστορίας αυτού του τόπου. Διετέλεσε δήμαρχος της γενέτειρας του Ρήγα, του Βελεστίνου επί τρεις τετραετίες, σημαδεύοντας με τη διέλευσή του τα κοινά του Βελεστίνου. Συμμετείχε στις εργασίες των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε ΄και ΣΤ΄ διεθνών συνεδρίων "Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας" με τις ακόλουθες ανακοινώσεις: - Η συμμετοχή της περιοχής Βελεστίνου στο αγροτικό κίνημα. - Η κτηνοτροφία στην περιοχή Βελεστίνου. - Μνήμες από την κατοχή. - Βελεστίνο: περιπλάνηση στα προπολεμικά χρόνια. - Πρόσωπα που διακρίθηκαν στην πολιτική, την επιστήμη, την επαγγελματική δραστηριότητα. Έργα του: - "Η συμμετοχή της περιοχής Βελεστίνου στο αγροτικό κίνημα" - "Η κτηνοτροφία στην περιοχή Βελεστίνου" - "Οι Μικρασιάτες Βελεστίνου - Αερινού" - "Ρήγας Φεραίος, η ομάδα με την ιστορική διαδρομή 80 χρόνων" - "Μνήμες από την κατοχή" - "Βελεστίνο: Περιπλάνηση στα προπολεμικά χρόνια"

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.