Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Άρης
(Η γήινη αποικία)

Άρης
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει στο ευρύ ελληνικό αναγνωστικό κοινό το όλο ζήτημα του πλανήτη Άρη, που απασχόλησε και θα συνεχίσει να απασχολεί στο μέλλον, όχι μόνο τους ειδικούς ερευνητές που σχετίζονται με την έρευνα του Άρη, αλλά και τις κυβερνήσεις, καθώς και την ευρύτερη διεθνή κοινή γνώμη. Ο συγγραφέας και ο εκδότης θεωρούν ότι έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, σχετικά με την εξέλιξη των προσπαθειών για την έρευνα και τον εποικισμό του Άρη.
Για την πλήρη ενημέρωση και των πιο απαιτητικών αναγνωστών προσέξαμε ιδιαίτερα την ακρίβεια των στοιχείων που παραθέτουμε. Αλλά για την διευκόλυνση όλων αποφύγαμε την παράθεση πινάκων και διαγραμμάτων, που κατανοούνται μόνον από ειδικούς ερευνητές, ενώ κουράζουν τους λοιπούς ενδιαφερόμενους. Πιστεύουμε ότι οι πολλές φωτογραφίες που παραθέτουμε επιβεβαιώνουν και τονίζουν όσα αναφέρονται στο κείμενο. Η απλή δημοτική γλώσσα και τα ενιαία γενικά κεφάλαια, επιτρέπουν ένα εύκολο διάβασμα, χωρίς να διασπάται η προσοχή του αναγνώστη.

21χ14 εκ., 296 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σύγχρονη Επιστήμη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 523 (Πλανήτες)
ISBN: 978-960-304-022-4
ISBN (10ψήφιο): 960-304-022-3
Βάρος: 0.491 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ροβίθης, Πέτρος Εμμανουήλ
Ο Δρ. Πέτρος Ροβίθης γεννήθηκε στην Κρήτη και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο πήρε διδακτορικό στην αστρονομία. Εργάστηκε σαν καθηγητής στο "Λύκειο ο Κοραής" Ηρακλείου και στο κολλέγιο Pearce της Αγ. Παρασκευής, ως βοηθός στο Εργαστήριο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αστρονόμος του Ιδρύματος Ευγενίδου και αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Παρακολούθησε δεκάδες ειδικών σεμιναρίων και συνεδρίων με πολλές ανακοινώσεις. Είναι μέλος της IAU και της ΕΛΑΣΕΤ και επίτιμο μέλος της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, στο περιοδικό της οποίας διατηρεί μόνιμη στήλη. Κατά την υπηρεσία του, ασχολήθηκε ερευνητικά με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τους πλανήτες, τα διάχυτα νεφελώματα και ιδιαίτερα με τους μεταβλητούς αστέρες, όπου διέπρεψε ως παρατηρητής και μελετητής των εκλειπτικών ζευγών αστέρων και συμμετείχε ως επικεφαλής ή μέλος σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Τέλος δε ασχολήθηκε με την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των θετικών Επιστημών. Δημοσίευσε περισσότερες από 200 εργασίες και μονογραφίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και απέσπασε εκατοντάδες αναφορές στο έργο του. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του ασχολήθηκε με την εκλαΐκευση της Αστρονομίας με εκατοντάδες άρθρα, με επτά βιβλία, με τη συγγραφή όλων σχεδόν των σχετικών λημμάτων της Εγκυκλοπαίδειας Υδρία, με την επιμέλεια εκδόσεων και πλήθος ομιλιών σε ακροατήρια, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Για την μακροχρόνια προσφορά του τιμήθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.