Μια σχεδόν φυσιολογική οικογένεια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μια σχεδόν φυσιολογική οικογένεια

Είκοσι δύο ιστορίες

David Sedaris

Ο David Sedaris παίζει στο χιόνι με τις αδελφές του. Πηγαίνει διακοπές με την οικογένειά του. Πιάνει δουλειά πουλώντας αναψυκτικά. Παρευρίσκεται στον γάμο του αδελφού του. Ψάχνει για καινούργιο σπίτι. Δίνει οδηγίες σε έναν ταξιδιώτη που έχει χαθεί.
Ακούγονται όλα εντελώς φυσιολογικά, έτσι δεν είναι;
Κι όμως, με τις 22 απολαυστικές αυτοβιογραφικές ιστορίες του βιβλίου, "Μια σχεδόν φυσιολογική οικογένεια", ο David Sedaris ανασηκώνει την άκρη της καθημερικής ζωής αποκαλύπτοντας τον παραλογισμό που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Ο κόσμος του είναι γεμάτος αόριστες επιθυμίες και κρυφά κίνητρα - ένας κόσμος όπου η συγχώρεση έρχεται φυσικά και μια διαφωνία μπορεί να αποτελεί την ύψιστη μορφή αγάπης.
Ένας από τους πιο έξυπνους και πρωτότυπους συγγραφείς της εποχής μας, πολλές φορές στριμμένος αλλά ποτέ πικρόχολος, καταφέρνει να προκαλεί ασυγκράτητο γέλιο μέσα από τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις.
David Sedaris

David Sedaris (Συγγραφέας)

Ο Ντέιβιντ Σεντάρις γεννήθηκε το 1957 από Έλληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Θεατρικός συγγραφέας, χιουμορίστας και ηθοποιός, τακτικός σχολιαστής στο National Public Radio, έχει γράψει τα best sellers: "Barrel Fever", 1994, "Naked", 1997 (ιστορίες, ελλ. εκδ. "Γυμνός", Μελάνι, 2007), "Holidays on Ice", 1997, "Me Talk Pretty One Day", 2000 (ιστορίες, ελλ. εκδ. "Εγκώ μιλήσει καλά κάποια μέρα", Μελάνι, 2006), "Dress Your Family in Corduroy and Denim", 2004 (ιστορίες, ελλ. εκδ. "Μια σχεδόν φυσιολογική οικογένεια", Μελάνι, 2006), και "When you are Engulfed in Flames", 2008 (ιστορίες, ελλ. εκδ. "Όταν σας έχουν τυλίξει οι φλόγες", Μελάνι, 2009). Το χιούμορ του, πολλές φορές αυτοσαρκαστικό, αναφέρεται σε θέματα όπως η μικροαστική του ανατροφή στη Βόρεια Καρολίνα, οι ελληνικές ρίζες, το σχολείο, τα ναρκωτικά και η ομοφυλοφιλία. Τα βιβλία του είχαν πουλήσει μέχρι και το 2008, αθροιστικά, περισσότερα από 7 εκ. αντίτυπα. Έχοντας ζήσει στη Γαλλία, σήμερα ζει μόνιμα στο Λονδίνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μυρσίνη Γκανά

Μυρσίνη Γκανά (Μεταφραστής)

Η Μυρσίνη Γκανά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτιστική Διαχείριση στις Βρυξέλλες. Εργάζεται ως μεταφράστρια. Το πρώτο της ποιητικό βιβλίο, "Τα πέρα μέρη" (εκδ. Μελάνι, 2017), τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης Public 2018 σύμφωνα με τις ψήφους του αναγνωστικού κοινού.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
295
Διαστάσεις:
20x13
Βάρος:
0.345 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Απολαυστικό και ξεκαρδιστικό! Ό,τι πρέπει για να…

★ ★ ★ ★ ★

Απολαυστικό και ξεκαρδιστικό! Ό,τι πρέπει για να σας φτιάξει τη διάθεση, καθώς περιδιαβαίνετε ανάμεσα σε ιστορίες της οικογένειάς του. Που δεν είναι και πολύ συνηθισμένες.

ΑΙΜΙΛΙΑ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ
(Αναρτήθηκε στις 06/07/2012)