Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μητρόπολη Γάνου και Χώρας της Ανατολικής Θράκης
Συγγραφέας:   Σμαρώ Α. Κζούνια


Μητρόπολη Γάνου και Χώρας της Ανατολικής Θράκης
Στα Γανόχωρα της Μητρόπολης Γάνου και Χώρας, στα νοτιοδυτικά παράλια της Προποντίδας, μια αυθεντική ελληνική επαρχία της Ανατολικής Θράκης, μας ξεναγεί η συγγραφέας, με επιστημονική ευσυνειδησία ιστορικού, αλλά και συναισθηματική προσέγγιση για τον τόπο της καταγωγής της.
Δίνεται αναλυτικά κάθε στοιχείο που αφορά την περιοχή, από την γεωγραφικής της θέση και τα ανά τους αιώνες γεωφυσικά φαινόμενα έως την στατιστική προσέγγιση της πληθυσμιακής ταυτότητας της επαρχίας και την αναλυτική περιγραφή της ζωής των κοινοτήτων. Περιγράφεται η εικόνα του κάθε χωριού, οι τοποθεσίες, τα καταστήματα, οι οικείες, οι βρύσες, οι μύλοι, τα αγιάσματα, οι εκκλησίες, τα παρεκκλήσια, η επαγγελματική ζωή των κατοίκων, λαογραφικά στοιχεία, ήθη και έθιμα.
Η ιστορική διαδρομή της επαρχίας από το 600π.Χ. έως σήμερα. Τα καθημερινά δρώμενά της, όπως αυτά περιέχονται σε κώδικα της Μητρόπολης και η προσφυγική εγκατάσταση των κατοίκων του κάθε χωριού στον Ελλαδικό χώρο.
Διοικητική - θεσμική οργάνωση στο οθωμανικό κράτος και διοικητική στελέχωση του κάθε χωριού. Εκκλησιαστική ιστορία. Μοναστηριακός βίος των Γανοχώρων, περιγραφή των μοναστηριών της επαρχίας. Εκπαιδευτήρια και εκπαιδευτικοί. Προσωπικότητες που γεννήθηκαν στην επαρχία Γάνου και Χώρας, και έζησαν και προόδευσαν σε άλλους τόπους.

21χ14 εκ., 440 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 390.495 (Λαογραφία, Ελληνική), 938.95 (Θράκη - Ιστορία), 726.509 (Εκκλησίες - Ιστορία )
ISBN: 978-960-7812-18-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7812-18-2
Βάρος: 0.626 κιλά
Εκδότης: Κυρομάνος
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
20.29
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κζούνια, Σμαρώ Α.
Η Σμαρώ Κζούνια γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1966 στην Ελευθρούπολη Καββάλας. Κατάγεται από το Γάνος της Ανατολικής Θράκης και τον Άγιο Κωνσταντίνο Ρεθύμνου Κρήτης. Αποφοίτησε από το λύκειο Ελευθερούπολης το 1983 με βαθμό απολυτηρίου "άριστα". Το 1987 αποφοίτησε από τη Θεολογική Τμήμα της Θεολογικής Σχολής το Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε μαθήματα στο Τμήμα Προγραμματιστών Η/Υ του Εργαστηρίου Ελευθέρων Αεροπορικών Τουριστικών και Εμπορικών Σπουδών (Τ.Α.S.) και αποφοίτησε με άριστα. Στη συνέχεια αφού παρακολούθησε σεμινάρια στο Κοινωνικό Κέντρο Οικογενείας και Νεότητας του Υπουργείου Υγείας, υπηρέτησε ως σύμβουλος εκπαιδευτικός και το 1989 και 1990 στην Κρατική Παιδική Εξοχή της Νέας Περάμου Νομού Καβάλας. Τη σχολική χρονιά 1990-1991 φοίτησε στη Νοσηλευτική Σχολή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Το 1999 μετά την επιτυχή περάτωση του διετούς κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έλαβε το δίπλωμα ειδίκευσης στον Τομέα Ιστορίας, Δόγματος, Διορθόδοξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων με βαθμό άριστα. Το 1991 διορίστηκε και υπηρέτησε στη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης ως διοικητικός υπάλληλος. Από την 1/9/2000 έως και σήμερα υπηρετεί ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.