Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ζητούμενο
(Οι αποδείξεις περί της υπάρξεως του Θεού)
Συγγραφέας:   Βασίλης Αδραχτάς


Το ζητούμενο
"Ο λόγος αποτελεί την υπέρβαση της λογικής. Είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτή υπάρχει και από το οποίο οφείλει να τρέφεται. Αν αυτή αποτελεί την "ορθή" συσχέτιση των προτάσεων (και των όρων τους), τότε εκείνος συνιστά την ίδια τη σχέση στην καθολικότητά της -καθολικότητα που, τώρα, μόνο "δι΄ εσόπτρου εν αινίγματι" (Α΄ Κορ. 13:12) συλλαμβάνουμε. Μόνο ο λόγος δικαιούται να ομιλεί στο επίπεδο της οντολογίας (που συνεχώς ολοκληρώνεται)· μόνο αυτός μπορεί να καταστήσει δυνατή τη σημασιολογική της πραγματικότητας. Όσο για το υποκείμενο αυτής της πολύπλευρης δυναμικής, το ανθρώπινο πρόσωπο, αυτό υπάρχει σε μία συνεχώς μεταβαλλόμενη αναφορά με ό,τι βρίσκεται γύρω του και μέσα του, γι΄ αυτό και ο λόγος δεν μπορεί παρά να κατανοηθεί ως η αναφορική δόμηση του ανθρώπου στην υπαρκτική του ετερότητα".

21χ14 εκ., 85 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεολογικά Παραλειπόμενα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 201 (Θρησκεία - Φιλοσοφία και θεωρία)
Άλλα πρόσωπα: Βασίλης Αδραχτάς (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-87035-0-6
ISBN (10ψήφιο): 960-87035-0-6
Βάρος: 0.146 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
6.18
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Βασίλης Αδραχτάς γεννήθηκε το 1968 στο Sydney της Αυστραλίας. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1987-1992) και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τομέα Φιλοσοφίας - Θρησκειολογίας - Κοινωνιολογίας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας (1994-1996). Ειδικεύτηκε στη φιλοσοφία της θρησκείας με την εργασία του "Η χρήση της λογικής στο έργο του Ιωάννου Δαμασκηνού: προσεγγίσεις στην Πηγή Γνώσεως" (2001). Το 2005 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Κοινωνιολογίας της Θρησκείας του Παντείου Πανεπιστημίου. Δραστηριοποιείται στον εκδοτικό χώρο με μεταφράσεις και επιμέλειες βιβλίων θρησκειολογικού και θεολογικού ενδιαφέροντος, ενώ κατά καιρούς αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο ("Αχαϊκά Χρονικά", "Κυριακάτικη Αυγή", "Αφιέρωμα" και "Ε- Ιστορικά" της "Ελευθεροτυπίας", Βήμα της Κυριακής", "Εξουσία", "Άβατον", "Θεσσαλία", "Βραδυνή" κ.ά.). Υπήρξε διευθυντής σύνταξης των εντύπων "Θεός & Θρησκεία", "Religionsinfo" και "Ορθοδοξία -21ος Αιώνας" (1999-2000). Διευθύνει τη θρησκειολογική σειρά "Θρησκεία και Κοινωνία" των εκδόσεων "Φιλίστωρ" και τη θεολογική σειρά "Σημεία και Τέρατα" των εκδόσεων "Εξάντας". Τέλος, ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Θρησκειολογικών Ερευνών (ΕΘΕ) και συμμετέχει ενεργά στο θρησκειολογικό της σεμινάριο από το 1994. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν όλους τους κλάδους της θρησκειολογίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη γνωσιολογική αποτίμηση της θρησκευτικής εμπειρίας, στην πολιτική θεωρία των θρησκειών, στη σχέση θρησκευτικότητας και σεξουαλικότητας και στην ιεροφανειακή ερμηνεία του πολιτισμού. Από το 2000 είναι εκδότης-διευθυντής του επιστημονικού περιοδικού "Θρησκειολογία - Ιερά /Βέβηλα", το οποίο κυκλοφορεί σε εξαμηνιαία βάση και αποτελεί το πρώτο ελληνικό έντυπο αυτού του είδους.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.