Η αλήθεια πίσω από την κρίση στην Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε. και άλλα θέματα μεταφορών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η αλήθεια πίσω από την κρίση στην Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε. και άλλα θέματα μεταφορών

Συλλογή άρθρων, διαλέξεων: Θεωρητική προσέγγιση, μελέτες περιπτώσεων: Γιατί απέτυχε η "εξυγίανση" 1944-2001 της Ολυμπιακής Αεροπορίας Α.Ε: Οι ελληνικές αερομεταφορές γενικά: Οι διεθνείς εμπειρίες

Ιωάννης Σ. Λαΐνος

21.30€ -33% 14.27€
Μέχρι την 31-12-1992 η Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε. ενεφάνιζε λογιστικά ελλείμματα 275 δισ. δρχ. Η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε το 1993 στην Ε.Ε. σχέδιο εξυγίανσης. Το πρόγραμμα αυτό απερρίφθη ως ανεπαρκές. Το αναθεωρημένο πρόγραμμα που υπέβαλε τον Μάιο του 1994, η εκλεγείσα τον 10/1993 κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενεκρίθη. Η παραπομπή και των δύο προαναφερθέντων εξυγιαντικών προγραμμάτων της Ο.Α. στην Ε.Ε. για έγκριση, στηρίχθηκε στην παραδοχή ότι για την εξυγίανση της Ο.Α. απαιτείτο κρατική ενίσχυση η οποία απαγορευόταν ρητά από την πολιτική αερομεταφορών της Ε.Ε. Όμως, μελέτη, την εκπόνηση της οποίας ανέθεσε η διοίκηση της Ο.Α. στον Τομέα Οικονομικών Μελετών τον Μάιο του 1994 (Δρα Ιωάννη Λαΐνο), σε υλοποίηση απαίτησης του Επιτρόπου μεταφορών της Ε.Ε. κ. Α. Matutes, απέδειξε ότι το κράτος - μέτοχος: α) από την κρατικοποίησή της, επιβάρυνε τα οικονομικά της Ο.Α. με το κόστος της υποχρεωτικής υλοποίησης των εκάστοτε κυβερνητικών πολιτικών. β) δεν κατέβαλε το κόστος που δημιουργούσε στην Ο.Α., γ) οι διορισμένες από το μέτοχο διοικήσεις - δεν κατέγραφαν τις οφειλές του αυτές στα βιβλία της Ο.Α. Όπως αναφέρει και η κυβέρνηση στο πρόγραμμα εξυγίανσης που υπέβαλε στην Ε.Ε. τον Μάιο του 1994, οι επιβαρύνσεις αυτές έφθαναν περίπου στο τριπλάσιο των λογιστικών ελλειμμάτων της Ο.Α. Κατά συνέπεια δε συνέτρεχε οικονομικός λόγος έγκρισης από την Ε.Ε. του προγράμματος εξυγίανσης της Ο.Α. Δυστυχώς το κράτος μέτοχος συνέχισε να επιβαρύνει τα οικονομικά της Ο.Α. με ποσά τα οποία το 2002 ξεπερνούσαν τα 1,2 τρισ. δρχ. ή 3,5 δισ. ευρώ. Στο βιβλίο επίσης περιλαμβάνονται προσεγγίσεις και άλλων θεμάτων εναερίων μεταφορών ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος.
Ιωάννης Σ. Λαΐνος

Ιωάννης Σ. Λαΐνος (Συγγραφέας)

Ο Δρ Ιωάννης Λαΐνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Το 1967 απεφοίτησε από το Πρώτο Πρότυπο Λύκειο Αρρένων Αθηνών. Το ίδιο έτος εισήχθη στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς. Το 1991 ανακυρήχθηκε διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης και Οικονομίας των επιχειρήσεων εναερίων μεταφορών. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και συν-συγγραφέας άλλων δύο στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης και Οικονομίας των εναερίων μεταφορών. Έχει μεγάλο αριθμό διεθνών δημοσιεύσεων με επιστημονική κρίση, σε θέματα που αφορούν στη Διοίκηση-Οικονομία των εναερίων μεταφορών και την αξιοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα. Δεκάδες σχετικών άρθρων του έχουν δημοσιευθεί επίσης στον ελληνικό πολιτικό και οικονομικό τύπο. Το 1972 εισήχθη στην Ολυμπιακή Αεροπορία με εξετάσεις στις οποίες αρίστευσε. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Τομέα Οικονομικών Μελετών (1986-2001), του ανετέθη από την Διοίκηση της Ο.Α. η εκπόνηση, την οποία έφερε σε πέρας με επιτυχία, δεκάδων οικονομοτεχνικών μελετών, σχετικών με τον προσδιορισμό της υφισταμένης οικονομικής πραγματικότητας της Ο.Α. τις αιτίες και τις προοπτικές της. Απεχώρησε από την Ο.Α. το 2001 εθελοντικά. Από το 1993 μέχρι σήμερα διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θέματα σχετικά με την Οικονομία και τη Διοίκηση των αεροπορικών επιχειρήσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
373
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.725 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση