Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τσέπι Μαραθώνος
(Το πρωτοελλαδικό νεκροταφείο)

Τσέπι Μαραθώνος
Η κατανόηση, διευκρίνιση ή αποκάλυψη του τυπικού της ταφής και της λειτουργίας του νεκροταφείου, αλλά και της "ιστορίας" του χώρου και των κατοίκων του Μαραθώνος επέβαλε πολλές συμπληρωματικές έρευνες, από την ανασκαφή κλειστών τάφων έως τον καθαρισμό λεπτομερειακών σημείων.
Παρόμοια σοβαρά ερωτήματα μας έφεραν στην περιοχή που δεν είχε ανασκαφεί, ανα και είχε εξ αρχής χαρακτηριστεί ως "Αποθέτης Α.". Η έρευνα του σημείου, που άρχισε ως απλός καθαρισμός, αποκάλυψε εύρημα μοναδικό που περιείχε επίσης μοναδική ποσότητα κεραμικής. Από τώρα είναι φανερό ότι για την αποκατάσταση και μελέτη της θα απαιτηθεί εργασία ετών. Το πρόγραμμα ανατράπηκε, αλλ΄ η δημοσίευση της ανασκαφής Μαρινάτου δεν μπορεί να ανασταλεί επ΄ αόριστον.
Εμπρός σε τόσο σημαντικό εύρημα, αποφάσισα να παρουσιάσω αμέσως το παλαιό και πρόσφατο υλικό, τάφους και κτερίσματα σχολιασμένα, εκτός από το περιεχόμενο του "Αποθέτη Α.", και να περιγράψω τον χώρο που παρέλαβα μετά το τέλος της ανασκαφής 1970-1973. Φυσικά, οι παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα προκύπτουν μόνον από τα μέχρι σήμερα γνωστά ευρήματα. Σε όλα αυτά η μελέτη των ευρημάτων από τον ανασκαμμένο "Αποθέτη" περιμένουμε να προσθέσει πολλά.
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

28χ21 εκ., 376 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιοθήκη της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 930.102 8 (Ανασκαφές (Αρχαιολογία)), 930.149 5 (Αρχαιολογία - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Λούση Μπρατζιώτη (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-8145-45-0
ISBN (10ψήφιο): 960-8145-45-7
Βάρος: 1.539 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
66.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

59.62
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.