Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η εκπαιδευτική και επαγγελματική ταυτότητα των αποφοίτων λυκείου
(Ιεραρχήσεις, κριτήρια, τουρισμός: Ένας παράγοντας διαφοροποίησης)
Συγγραφέας:   Άννα Κοψιδά - Βλάχου


Offer
Το έργο στοχεύει στην κατανόηση της λειτουργίας και τη συστηματική ανάλυση των κοινωνικών και διαρθρωτικών παραγόντων που διαμορφώνουν το πλαίσιο για την εκπαιδευτική και επαγγελματική ταυτότητα των αποφοίτων Λυκείου (Λευκάδα 1975-1985).
Η προσέγγιση των υποθέσεων της έρευνας πλαισιώνεται θεωρητικά από τις απόψεις της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης σε σχέση με το ρόλο που διαδραματίζουν οι κοινωνικοί παράγοντες (εκπαίδευση και επάγγελμα γονέων, γεωγραφική προέλευση, φύλο) ως προς τις εκπαιδευτικές επιλογές. Αναφορικά με τις τελικές επαγγελματικές επιλογές εξετάζονται: η σημασία της κοινωνικής οργάνωσης της εργασίας, η διάρθρωση της απασχόλησης και ειδικότερα οι αντικειμενικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην τουριστική αγορά εργασίας.
Αποτυπώνεται συστηματικά η πορεία των υποκειμένων από τη χρονική στιγμή της αποφοίτησής τους από το Λύκειο μέχρι και το στάδιο της τελικής επιλογής επαγγέλματος. Παρουσιάζονται, επίσης, όλα τα στοιχεία που διαμορφώνουν μια πλήρη εικόνα της διάρθρωσης των εκπαιδευτικών βαθμίδων και της συνολικής κατάστασης των σχολικών μονάδων του νομού. Καταγράφονται οι οικονομικές δραστηριότητες σε κάθε τομέα παραγωγής και αναλύεται διεξοδικά η δυναμική που αναπτύσσεται στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. Περιγράφονται, επίσης, οι διαγενεακές κοινωνικές μετακινήσεις και η εκπαιδευτική και επαγγελματική κινητικότητα.
[...]

24χ17 εκ., 335 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.425 (Επαγγελματικός προσανατολισμός), 331.495 (Εργασία και εργαζόμενοι - Ελλάς), 306.43 (Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης)
ISBN: 978-960-333-436-1
ISBN (10ψήφιο): 960-333-436-7
Βάρος: 0.562 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
20.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.69
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κοψιδά - Βλάχου, Άννα
Η Άννα Κοψιδά-Βλάχου γεννήθηκε στη Λευκάδα όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1982 πραγματοποίησε σπουδές στη Συμβουλευτική και στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο χώρο της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης. Το 2000 αναγορεύτηκε διδάκτωρ στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στα πλαίσια του ερευνητικού της έργου την απασχόλησαν θέματα ευρύτερου παιδαγωγικού ενδιαφέροντος, τα οποία και εφάρμοσε στην εκπαίδευση (εκπαιδευτικοί μηχανισμοί άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, η δυναμική καινοτόμων παιδαγωγικών πρακτικών, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η συμβολή του στην ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους). Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα ανήκουν επίσης ζητήματα σχετικά με τον τουρισμό και την περιφερειακή ανάπτυξη, την τοπική αγορά εργασίας, τα φυλετικά στερεότυπα και τη λειτουργία τους στην οικογένεια, στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια επιστημονικών και κοινωνικών φορέων και εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Υπηρετεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.