Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαδικασίες αναπαραγωγής του φύλου
(Εκπαιδευτική θεωρία και φεμινιστικές πολιτικές)
Συγγραφέας:   Madeleine Arnot


Offer
Το βιβλίο αυτό χαρτογραφεί την ανάπτυξη της θεωρίας για τις σχέσεις των φύλων που διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια και η οποία συνέβαλε σημαντικά στην καθιέρωση της σπουδαιότητας της κοινωνιολογίας της γυναικείας εκπαίδευσης στη μελέτη της κοινωνίας συνολικά. Αναδεικνύει, επίσης, τη δύναμη της φεμινιστικής εκπαιδευτικής θεωρίας και έρευνας και το ρόλο της στη δημιουργία μιας νέας πολιτικής και ακαδημαϊκής ατζέντας.
Χρησιμοποιώντας την έννοια των κωδίκων φύλου ως όρο-κλειδί, η Madeleine Arnot διερευνά τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Ενσωματώνει πολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές θεωρίες με στόχο την κατανόηση της συνέχειας και της αλλαγής σε ό,τι αφορά το φύλο στην εκπαίδευση.
Η Madeleine Arnot συγκεντρώνει, για πρώτη φορά, σε έναν και μοναδικό τόμο τα πιο σημαντικά κείμενά της. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα βασικό εγχειρίδιο για φοιτητές/-τριες και επιστήμονες που ασχολούνται με τις σπουδές φύλου, τις γυναικείες σπουδές, την εκπαιδευτική πολιτική, την κοινωνιολογία και την ιστορία της εκπαίδευσης.

24χ16 εκ., 464 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μελέτες για το Φύλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 305.42 (Φεμινισμός), 306.43 (Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης), 306.7 (Φύλο)
Άλλα πρόσωπα: Βασιλική Δεληγιάννη - Κουιμτζή (Επιμελητής) , Χριστίνα Αθανασιάδου (Μεταφραστής) , Κατερίνα Ι., ιστορικός της εκπαίδευσης Δαλακούρα (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-375-918-8
ISBN (10ψήφιο): 960-375-918-Χ
Βάρος: 0.753 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
32.81
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.64
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Arnot, Madeleine
Η Madeleine Arnot είναι καθηγήτρια στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και Fellow του Jesus College. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα τον παράγοντα φύλο στην εκπαίδευση και την εκπαιδευτική πολιτική, την ιδιότητα του πολίτη και τις ανδρικές ταυτότητες. Μερικά από αυτά είναι: "Gender and the Politics of Schooling" (1987) και "Gender Under Scrutiny: Νew Inquiries in Education" (1987) (και τα δύο μαζί με την G. Weiner), "Closing the Gender Gap: Post-war Education and Social Change" (1999, σε συνεργασία με τις M. David και G. Weiner). Το 2000 δημοσίευσε (μαζί με την J.A. Dilla-bough) το πολύ γνωστό πια βιβλίο της "Challenging Democracy? International Perspectives on Gender, Education and Citizenship".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.