Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνιολογία και σχολική γνώση
(Θεωρία, έρευνα και πολιτική του αναλυτικού προγράμματος)
Συγγραφέας:   Geoff Whitty


Κοινωνιολογία και σχολική γνώση
Το βιβλίο "Κοινωνιολογία και σχολική γνώση" εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στην κοινωνιολογία της εκπαίδευσης και τις διαδικασίες των αναλυτικών σχολικών προγραμμάτων.
Ο καθηγητής Geoff Whitty υποστηρίζει, όπως σημειώνει στον πρόλογό του για την ελληνική έκδοση, την ιδέα ότι η κοινωνιολογική μελέτη του προγράμματος σπουδών θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες ιδέες για ευκαιρίες ριζοσπαστικής πράξης τόσο εντός, όσο και γύρω από τον εκπαιδευτικό χώρο.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου εξετάζει κάποιες από τις θεωρητικές και εμπειρικές προσεγγίσεις που διατυπώθηκαν από τη νέα κοινωνιολογία της εκπαίδευσης στη Βρετανία, στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Παράλληλα εντοπίζει εκείνα τα σημεία αυτών των απόψεων που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη σύγχρονη θεωρία και πράξη του αναλυτικού προγράμματος.

Στο δεύτερο μέρος η έρευνά του επεκτείνεται στα αναλυτικά προγράμματα και τις εξετάσεις διερευνώντας τρία πεδία που εκφράστηκαν οι διαμάχες για το αναλυτικό πρόγραμμα κατά τις τελευταίες δεκαετίες: Τη "Μεγάλη Αντιπαράθεση" στα τέλη της δεκαετίας του 1970, τις διαβουλεύσεις για το μέλλον των δημόσιων εξετάσεων και το ρόλο της κοινωνικής και πολιτικής εκπαίδευσης στο σχολικό αναλυτικό πρόγραμμα.

Εξετάζοντας τις διαδικασίες που ενθαρρύνουν ή παρεμποδίζουν την αλλαγή του αναλυτικού προγράμματος ο συγγραφέας εντοπίζει τόσο θετικές όσο και αρνητικές συνέπειες στις πρόσφατες προσπάθειες εμπλουτισμού του αναλυτικού προγράμματος έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της βιομηχανίας.

Συμπερασματικά υποστηρίζει ότι ένα σημαντικό τμήμα από τη ριζοσπαστική υπόσχεση της νέας κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης μπορεί να αποκτήσει πραγματική υπόσταση με την προϋπόθεση ότι κοινωνιολόγοι, εκπαιδευτικοί και πολιτικά κινήματα θα συνεργαστούν στενότερα.


Σημείωση: Πρόλογος: Σπύρος Ράσης.

21χ14 εκ., 495 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς), 306.43 (Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική)
Άλλα πρόσωπα: Ερωφύλλη Πολιτοπούλου (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-6647-39-0
ISBN (10ψήφιο): 960-6647-39-0
Βάρος: 0.601 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
34.08
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.33
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο καθηγητής Geoff Whitty διευθύνει το φημισμένο Ινστιτούτο εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από το Σεπτέμβριο του 2000. Η διδασκαλία και η έρευνά του είναι για την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, την εκπαιδευτική πολιτική και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Ήταν υπεύθυνος για την αξιολόγηση μερικών από τις πλέον σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και σύμβουλος για εκπαιδευτικά θέματα σε σχολεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.