Αυστρία 1933-1938
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αυστρία 1933-1938

Επιθετικός στόχος και αντίπαλος του εθνικοσοσιαλισμού

Gottfried - Karl Kindermann

9.59€ -33% 6.43€

Είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο, ή απωθείται συνειδητά, το γεγονός ότι η Αυστρία δεν αποτέλεσε μόνο τον πρώτο επιθετικό στόχο του Χίτλερ, αλλά, υπό την καθοδήγηση των πατριωτικών δυνάμεων, ήταν και ο πρώτος αντίπαλός του στην Ευρώπη. Η κατάπνιξη της εξέγερσης των Ες-Ες και των Ταγμάτων Εφόδου (SA) τον Ιούλιο του 1934 αποτέλεσε τη μοναδική, παραδεδεγμένη από τον ίδιο τον Χίτλερ, εξωτερικής πολιτικής ήττα του πριν από το 1943. Μόνο μετά από πενταετή αντίσταση των Αυστριακών μπόρεσε να επιτύχει το στόχο του, την «προσάρτηση», και αυτό λόγω της διχόνοιας που επικρατούσε στο εσωτερικό της Αυστρίας, της πολιτικής διάβρωσης και της διεθνούς απομόνωσης της χώρας. Αυτό σήμανε και το τέλος της ειρήνης στην Ευρώπη. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πάρις Βαρβαρούσης

Πάρις Βαρβαρούσης (Επιμέλεια)

O Πάρις Βαρβαρούσης διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μαθήματα διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής και υπήρξε επανειλημμένα επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Είναι ιδρυτής του Εργαστηρίου Μελέτης Ελληνογερμανικών Σχέσεων που λειτουργεί στα πλαίσια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παναγιώτα Παπαευαγγέλου (Μεταφραστής)


Gottfried - Karl Kindermann

Gottfried - Karl Kindermann (Συγγραφέας)

Διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο (επιβλέπων καθηγητής: Hans J. Morgenthau), Υφηγεσία στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ (επιβλέπων καθηγητής: Arnold Bergstraesser), Fellow του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Ιδρυτής της Σχολής του Νεορεαλισμού (Μόναχο), από το 1967 Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Geschwister-Scholl-Institut του Πανεπιστημίου Μονάχου (Ludwig-Maximilian-Universitat), Καθηγητής στη Διπλωματική Ακαδημία του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μονάχου, από το 1998 Συντονιστής του Κύκλου Διεπιστημονικών Σεμιναρίων και Διαλέξεων στο Πανεπιστήμιο Μονάχου με θέμα την Ανατολική Ασία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
151
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.341 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση