Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ή χωρίς σύνταγμα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ή χωρίς σύνταγμα

Απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών

Νίκος Σ. Μούσης

10.06€ -33% 6.74€

Μια εικόνα διηγείται μια ιστορία καλύτερα από χίλιες λέξεις. Μια τέτοια εικόνα παρουσιάζει την έλλειψη ενδιαφέροντος των συγχρόνων για ένα ιστορικό γεγονός που συμβαίνει μπρος στα μάτια τους. Είναι ένας πίνακας του 1564 του Φλαμανδού ζωγράφου Πίτερ Μπρύγκελ του Πρεσβύτερου. Ο πίνακας με τον τίτλο `Ο Χριστός φέρων τον Σταυρό` παριστάνει τον Μεσσία σαν μια μικρή φιγούρα που λυγίζει κάτω από τον σταυρό στον δρόμο του Γολγοθά. Κανείς από το πλήθος των Ρωμαίων στρατιωτών και των απλών ανθρώπων που τον περιστοιχίζει δεν προσέχει το δράμα του.
Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σε δύο χωρικούς που διαπληκτίζονται με στρατιώτες στο πρώτο πλάνο του πίνακα. Αυτή η συνηθισμένη μικροσυμπλοκή είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος του πλήθους και όχι το γεγονός που άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας. Κανείς δεν μπορεί να λοιδορήσει τους ανθρώπους, οι οποίοι τη στιγμή της Σταύρωσης ασχολούνταν με τις καθημερινές υποθέσεις τους και έστρεφαν την προσοχή τους σε ένα ασήμαντο αλλά θορυβώδες επεισόδιο. Όπως μας δείχνει ο Μπρύγκελ, οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν την εκ των υστέρων γνώση που έχουμε εμείς για την ιστορική σημασία του γεγονότος στο οποίο παρευρίσκονταν. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Νίκος Σ. Μούσης

Νίκος Σ. Μούσης (Συγγραφέας)

Ο συγγραφέας Νίκος Μούσης είναι πτυχιούχος νομικής και πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα σε διεθνείς οικονομικές σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Denver, Colorado. Υπήρξε Επισκέπτης Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory, Atlanta, Georgia. Εργαζόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1967 έχει καλύψει διάφορες αρμοδιότητες, που τον έχουν φέρει σε επαφή με πολλές εκφάνσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Τώρα είναι Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση "Επιχειρήσεις" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
153
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.235 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση