Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δημιουργήστε τα δικά σας ηγετικά στελέχη
(Πώς θα εντοπίσετε, θα αναπτύξετε και θα διατηρήσετε στην εταιρεία, στελέχη με ηγετικές ικανότητες)
Συγγραφείς:   William C. Byham, Audrey B. Smith, Mathew J. Paese,


Δημιουργήστε τα δικά σας ηγετικά στελέχη
Η επιτυχία του οργανισμού σας καθορίζεται από έναν παράγοντα: την ποιότητα των ηγετικών στελεχών σας. Ωστόσο, ποτέ η ανάπτυξη πολύ καλών ηγετικών στελεχών δεν παρουσίαζε τόσες δυσκολίες. Σήμερα, βασισμένοι στην εμπειρία τους σε περισσότερους από 1600 οργανισμούς, τρεις πολύ γνωστοί σύμβουλοι ηγεσίας σας δείχνουν με ποιον ακριβώς τρόπο θα εντοπίσετε τους κορυφαίους αυριανούς ηγέτες μέσα στον οργανισμό σας, πώς θα επιταχύνετε την ανάπτυξη και τη χρησιμοποίησή τους και πώς θα μεγιστοποιήσετε την αξία τους για αυτόν.
Το βιβλίο "Δημιουργήστε τα δικά σας ηγετικά στελέχη" είναι περιεκτικό και πρακτικό, καλύπτει κάθε φάση της ανάπτυξης και της διαδοχής στελεχών και εισάγει τεχνικές με μεγάλο αντίκτυπο και χωρίς γραφειοκρατία που φέρνουν αποτελέσματα. Θα ανακαλύψετε τον τρόπο ευθυγράμμισης της ανάπτυξης στελεχών με τη στρατηγική της εταιρείας, θα αξιοποιήσετε στο μέγιστο βαθμό την ανάθεση βραχυπρόθεσμων έργων, την επαγγελματική προγύμναση και άλλες νέες τεχνικές, ενώ θα διασφαλίσετε την ανάληψη ευθυνών και τη μέτρηση των αποτελεσμάτων.
Τα άκαμπτα, στατικά προγράμματα διαδοχής στελεχών του χθες συνιστούν πλέον ένα βασικό εμπόδιο στην επιτυχία. Το βιβλίο "Δημιουργήστε τα δικά σας ηγετικά στελέχη" εισάγει μία ελαστική, ταχύτατη προσέγγιση που σχεδιάστηκε για τις εταιρείες και την αγορά του αύριο - και σας καταδεικνύει πώς ακριβώς να την εφαρμόσετε από την αρχή μέχρι το τέλος.

22χ15 εκ., 376 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 303.34 (Ηγεσία)
Άλλα πρόσωπα: Τριάδα Αναγνωστίδου (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-512-479-3
ISBN (10ψήφιο): 960-512-479-3
Βάρος: 0.571 κιλά
Εκδότης: Γκιούρδας Μ.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
26.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Development Dimensions International (DDI), μίας πρωτοπωριακής συμβουλευτικής εταιρείας Ανθρωπίνων Πόρων, η οποία ειδικεύεται στον εντοπισμό και στην ανάπτυξη ατόμων με ηγετικές ικανότητες. Ήταν ένας από τους συνιδρυτές της DDI το 1970 και έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στον κόσμο αναφορικά με την αξιολόγηση στελεχών, την ανάπτυξη στελεχών και τη διαχείριση της διαδοχής στελεχών. Σχετικά του άρθρα έχουν δημοσιευθεί στο Fortune, στους Los Angeles Times και σε πολλά άλλα κορυφαία έντυπα. Ο Byham είναι ένας από τους συγγραφείς του Zapp!TM The Lightning of Empowerment, ενός πρωτοποριακού βιβλίου για την ανάθεση αρμοδιοτήτων, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1988 όπου κυκλοφόρησε. Έχει βοηθήσει στη συγγραφή άλλων 18 βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων πολύ σημαντικών βιβλίων για την αποτελεσματικότητα των κέντρων αξιολόγησης ως μέθοδος επιλογής στελεχών και διάγνωσης των αναγκών για ανάπτυξη. Το βιβλίο του με τις μεγαλύτερες πωλήσεις "HeroZTM - Empower Yourself, Your Co-Wor-kers, and Your Company", περιγάφει αναλυτικά τις τεχνικές για τη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων, τη μέτρηση της προόδου και την αποτελεσματική συνεργασία σε επίπεδο ομάδας.

Mathew J. Paese, Δρ.: Διευθυντής και ηγετικό στέλεχος των πρακτικών Ανάπτυξης Στελεχών της DDI. Υπεύθυνος για το σχεδιασμό της προγύμνασης στελεχών και των συστημάτων διαχείρισης της επιλογής, της ανάπτυξης και της διαδοχής στελεχών, τα οποία ευθυγραμμίζονται με τους στρατηγικούς στόχους του πελάτη. Έχει σχεδιάσει τα συστήματα επιλογής και ανάπτυξης στελεχών για τις εταιρείες General Motors, Steelcase και Cisco Systems και ανέλαβε συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα διαδοχής στελεχών σε εταιρείες του φαρμακευτικού τομέα, των τομέων της υγείας, της βιομηχανικής παραγωγής, της οικονομίας και εκείνου της παροχής υπηρεσιών. Επίσης, είχε εργαστεί ως εσωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος Ανθρωπίνων Πόρων για τις Anheuser - Busch Companies.

Audrey B. Smith, Δρ.: Αντιπρόεδρος με συμβουλευτικό ρόλο στην ομάδα Παροχής Συμβουλών σε θέματα Στελέχωσης και Αξιολόγησης και στην ομάδα Διαχείρισης της Διαδοχής Στελεχών της DDI. Με αυτό το ρόλο κατευθύνει τις δραστηριότητες των συμβουλευτικών ομάδων, οι οποίες παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες που αφορούν στην ανάπτυξη των στελεχών και στη διαχείριση της διαδοχής και παρέχουν τη σχετική τεχνολογία για τα κέντρα αξιολόγησης ηγεσίας. Το έργο της επικεντρώνεται στο σχεδιασμό, στην εφαρμογή και στην αξιολόγηση των συστημάτων Ομάδων Ταχείας Στελέχωσης και των συστημάτων επιλογής, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών ανασχεδιασμού των ομάδων στελεχών, της αξιολόγησης της ανάπτυξης και της προγύμνασης των στελεχών. Έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, όπως τις General Motors, Northern Telecom, BMW, PPG Industries, την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ, την Whirlpool, τα Ηνωμένα Έθνη και τις United Airlines, Toyota, Unisys Corporation. Προτού αρχίσει να εργάζεται στην DDI, η δρ. Smith εργάστηκε για την Rockwell International ως ειδικός εκπαίδευσης και ανάπτυξης της διοίκησης επιχειρήσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.