Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία
(Οι τελευταίοι αιώνες, 1700-1922)
Συγγραφέας:   Donald Quataert


Offer
"Προσπάθησα να κάνω, όπως πιστεύω, μια ευρύτερα περιεκτική παρουσίαση - η οποία συμπεριλαμβάνει όχι μόνο την πολιτική ιστορία, αλλά και την ιστορία της κοινωνίας, της οικονομίας και της εργασίας. Πολύ συχνά, το κράτος έχει υπερεκτιμηθεί στην οθωμανική ιστοριογραφία. Αυτό εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι οι πηγές βάσει των οποίων γράφεται η ιστορία παράγονται από το ίδιο το κράτος. Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να αναδείξει και τη φωνή ομάδων που ανήκουν στην κοινωνία των πολιτών, εκτός κυβέρνησης. . . Όποτε κρίθηκε απαραίτητο, έχω τονίσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της οθωμανικής εμπειρίας. . . Προσπάθησα όμως παντού να παρουσιάσω τις μεταβολές του οθωμανικού κόσμου ως μια διαδικασία που έχει πολλά κοινά με αντίστοιχες διαδικασίες σε άλλα κράτη, κοινωνίες και οικονομίες. . .
Το πρώτο κεφάλαιο τοποθετεί την οθωμανική ιστορία σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και εξετάζει το ρόλο της στην εξέλιξη της δυτικής Ευρώπης. Τα τρία επόμενα κεφάλαια αποτελούν χρονολογικές επισκοπήσεις της περιόδου πριν το 1683, του 18ου αιώνα και της περιόδου 1800-1922 αντίστοιχα. Τα κεφάλαια 5 ώς 10 έχουν θεματικό χαρακτήρα και μελετούν διάφορα καίρια ζητήματα: την εσωτερική και διεθνή πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία και τον λαϊκό πολιτισμό, την έννοια της ταυτότητας, το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ των υπηκόων. Το τελευταίο κεφάλαιο εξετάζει τον απόηχο του οθωμανικού παρελθόντος στις εμπειρίες των λαών που ζουν στα πάνω από τριάντα κράτη τα οποία καταλαμβάνουν τις οθωμανικές κάποτε χώρες."

21χ14 εκ., 383 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 956.016 (Οθωμανική Αυτοκρατορία )
Άλλα πρόσωπα: Σωκράτης Δ. Πετμεζάς (Υπεύθυνος Σειράς) , Κώστας Π. Κωστής (Υπεύθυνος Σειράς) , Μαρίνος Σαρηγιάννης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-221-334-6
ISBN (10ψήφιο): 960-221-334-5
Βάρος: 0.576 κιλά
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
23.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Donald Quataert είναι καθηγητής της Ιστορίας στο Μπίνγκχαμτον, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Είναι ειδικός στην ιστορία της Μέσης Ανατολής και διδάσκει συγκριτική εργατική ιστορία και παγκόσμια ιστορία. Έχει δημοσιεύσει πολλά έργα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.