Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η στρατηγική των γαλάζιων ωκεανών
(Κερδίστε τις ανεκμετάλλευτες αγορές)
Συγγραφείς:   Renee Mauborgne, W. Chan Kim,


Offer
Οι εταιρίες που επιδιώκουν την κερδοφόρο ανάπτυξη έχουν από καιρό επιλέξει την οδό του σκληρού ανταγωνισμού. Αναζητούν το συγκριτικό πλεονέκτημα, μάχονται για να κατακτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και πασχίζουν να διαφοροποιηθούν.
Ωστόσο, σήμερα, στους συνωστισμένους οικονομικούς κλάδους, ο σκληρός ανταγωνισμός οδηγεί σε έναν αιματοβαμμένο "κόκκινο ωκεανό", όπου οι αντίπαλοι μάχονται για μια δεξαμενή κερδών που διαρκώς συρρικνώνεται. Στο βιβλίο αυτό, οι Kim και Mauborgne αμφισβητούν όλα όσα νομίζατε ότι ξέρατε για μια επιτυχημένη στρατηγική και υποστηρίζουν ότι, ενώ οι περισσότερες εταιρίες ανταγωνίζονται μέσα σʼ αυτούς τους κόκκινους ωκεανούς, μια τέτοια στρατηγική δεν θα οδηγήσει σε κερδοφόρο ανάπτυξη στο μέλλον.
Βασιζόμενοι σε μια μελέτη 150 στρατηγικών κινήσεων για μια περίοδο που ξεπερνά τα 100 χρόνια και καλύπτει τριάντα κλάδους, οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι οι ηγετικές επιχειρήσεις του μέλλοντος δεν θα πετύχουν παλεύοντας με τους ανταγωνιστές τους, αλλά δημιουργώντας στην αγορά "γαλάζιους ωκεανούς" αδιεκδίκητου χώρου που προσφέρονται για ανάπτυξη. Αυτές οι στρατηγικές κινήσεις, που ονομάζονται "αξιακές καινοτομίες", δημιουργούν ξεχωριστή αξία τόσο για την εταιρία όσο και για τους αγοραστές, αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους, και απελευθερώνουν νέα ζήτηση.
Η "Στρατηγική των γαλάζιων ωκεανών" αποτελεί ένα συστηματικό τρόπο για να παρακάμψετε τον ανταγωνισμό. Στο ανατρεπτικό αυτό βιβλίο, οι Kim και Mauborgne παρουσιάζουν ένα δοκιμασμένο αναλυτικό πλαίσιο και τα εργαλεία για να ανακαλύψετε και να κατακτήσετε τους γαλάζιους ωκεανούς. Αναλύοντας ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών κινήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους κλάδους, επιβεβαιώνουν τις έξι τακτικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε εταιρία για να διαμορφώσει και να υλοποιήσει μια στρατηγική γαλάζιων ωκεανών. Οι έξι τακτικές δείχνουν πώς μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε τα όρια της αγοράς, να δείτε τη συνολική εικόνα, να ψάξετε πέρα από τη γνωστή ζήτηση, να ιεραρχήσετε σωστά τα διάφορα στάδια στρατηγικής, να ξεπεράσετε τα οργανωτικά εμπόδια και να ενσωματώσετε το στάδιο της εφαρμογής στη στρατηγική.
Ανατρέποντας την καθιερωμένη προσέγγιση της στρατηγικής, αυτό το βιβλίο-ορόσημο "χαράζει έναν τολμηρό καινούργιο δρόμο γιʼ αυτούς που θέλουν να κερδίσουν το μέλλον".
Στους σημερινούς υπερκορεσμένους οικονομικούς κλάδους, ο σκληρός ανταγωνισμός οδηγεί σε έναν αιματοβαμμένο "κόκκινο ωκεανό", όπου οι αντίπαλοι μάχονται για να κατακτήσουν ένα μέρος των διαρκώς συρρικνούμενων κερδών. Οι συγγραφείς του βιβλίου ισχυρίζονται ότι η στρατηγική αυτή δεν θα οδηγήσει σε κερδοφορία στο μέλλον.
Οι ηγέτες του μέλλοντος θα εξασφαλίσουν την επιτυχία, όχι κατατροπώνοντας τους ανταγωνιστές τους, αλλά δημιουργώντας "γαλάζιους ωκεανούς", ανεξερεύνητα δηλαδή μερίδια της αγοράς που προσφέρονται για ανάπτυξη.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται το αναλυτικό πλαίσιο και τα εργαλεία για την ανακάλυψη και την κατάκτηση των "γαλάζιων ωκεανών". Αναλύοντας μια σειρά στρατηγικών κινήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους κλάδους, οι συγγραφείς δείχνουν πώς επαναπροσδιορίζονται τα όρια της αγοράς, για μια πρόσθετη ζήτηση, πώς ξεπερνιούνται τα οργανωτικά εμπόδια ώστε η εφαρμογή να ενσωματωθεί στη στρατηγική.
Ένα βιβλίο-ορόσημο για την στρατηγική, που ανοίγει έναν νέο δρόμο γεμάτο προκλήσεις.


Σημείωση: Πρόλογος: Βασίλης Παπαδάκης.

24χ17 εκ., 284 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Business / Management
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 338.7 (Εταιρείες)
Άλλα πρόσωπα: Γιάννης Ζηρίνης (Επιμελητής) , Πολυξένη Τριανταφύλλου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-218-462-2
ISBN (10ψήφιο): 960-218-462-0
Βάρος: 0.507 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
26.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Kim, W. Chan
O W. Chan Kim κατέχει την έδρα Στρατηγικής και Διεθνούς Μάνατζμεντ Bruce D. Henderson της Boston Consulting Group στην INSEAD.

Mauborgne, Renee
Η Renee Mauborgne είναι Distinguished Fellow στην INSEAD όπου διδάσκει Στρατηγική και Μάνατζμεντ. Είναι από τους ιδρυτές του Value Innovation Network, ενός παγκόσμιου δικτύου για την εφαρμογή των ιδεών της Αξιακής Καινοτομίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.