Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύγκλιση και πληθωρισμός
(Θεωρητικές επισημάνσεις και η εμπειρία της Ελλάδας)
Συγγραφέας:   Δημήτρης Μόσχος


Offer
Η σύγκλιση των οικονομιών μέσω της δημιουργίας μιας αποτελεσματικότερης και ανταγωνιστικότερης ευρωπαϊκής αγοράς υπήρξε βασικός εκπεφρασμένος στόχος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η πορεία προς την ΟΝΕ είχε ως βασικό στοιχείο την ονομαστική σύγκλιση. Η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος, του ευρώ, στηρίχθηκε στην άσκηση αυστηρής νομισματικής πολιτικής, που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της αντιπληθωριστικής πολιτικής και στην επίτευξη του κριτηρίου της σύγκλισης του πληθωρισμού.
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται τη σύγκλιση από πλευράς στατιστικής και εμπειρικής προσέγγισης. Εξετάζει την ονομαστική σύγκλιση, και ειδικότερα τη σύγκλιση των ρυθμών πληθωρισμού υπό το πρίσμα της εγκαθίδρυσης της ΟΝΕ και της πορείας ένταξης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό διερευνάται η σύγκλιση των ρυθμών πληθωρισμού μεταξύ της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

24χ17 εκ., 95 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.94 (Οικονομική πολιτική - Ευρώπη), 338.949 5 (Οικονομική πολιτική - Ελλάς)
ISBN: 978-960-218-449-3
ISBN (10ψήφιο): 960-218-449-3
Βάρος: 0.219 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
7.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Μόσχος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων ΜΑ in Economics και PhD in Economics του Πανεπιστημίου Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως οικονομολόγος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στο χώρο της εφαρμοσμένης οικονομετρίας και σε θέματα μακροοικονομικής ανάλυσης και πολιτικής, νομισματικής πολιτικής και αγορών χρήματος και κεφαλαίου. Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.