Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στατική των δομικών φορέων
(Μία βασική προσέγγιση στη φέρουσα συμπεριφορά και το σχεδιασμό τους: Φέρουσα λειτουργία στο επίπεδο)
Συγγραφέας:   Λεωνίδας Θ. Σταυρίδης


Offer
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους θέλουν να αναπτύξουν μια βασική αντίληψη για τη φέρουσα λειτουργία, τη συμπεριφορά και το σχεδιασμό των δομικών φορέων που αφορούν τα κτιριακά έργα, τις γέφυρες κάθε τύπου, τις καλύψεις μεγάλων χώρων κ.λπ., χωρίς καμία ειδική αναφορά σε κανονισμούς. Στα πλαίσια αυτά, εκτός από το χάλυβα, αφιερώνεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του ωπλισμένου σκυροδέματος καθώς και στο χειρισμό της προεντάσεως.
Η εξέταση των διαφόρων θεμάτων από πλευράς ποσοτικού χαρακτήρα σκοπεύει ουσιαστικά στην προδιαστασιολόγηση των κατασκευών, ενώ παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποιοτική και την πρακτική κατανόηση, ακόμα και των σχετικά "προχωρημένων" θεμάτων. Οι προαπαιτούμενες γνώσεις μηχανικής είναι ελάχιστες.
Τα εξεταζόμενα θέματα αναφέρονται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα του δομοστατικού αντικειμένου και είναι χωρισμένα σε δύο μέρη. Αυτός ο τόμος καλύπτει:
- Εισαγωγικές έννοιες
- Ο χειρισμός της ισορροπίας για τον καθορισμό της έντασης και της παραμόρφωσης των ραβδωτών φορέων (ισοστατικοί φορείς)
- Ο χειρισμός της παραμορφωσιμότητας για τον καθορισμό της έντασης των ραβδωτών φορέων (υπερστατικοί φορείς)
- Αμφιέρειστη δοκός
- Συνεχής δοκός
- Πλαίσια
- Η επιρροή των παραμορφώσεων στην ένταση. Ελαστική ευστάθεια
- Τόξα
- Καλωδιωτοί φορείς.

24χ17 εκ., 430 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 624.171 3 (Στατική)
ISBN: 978-960-209-909-4
ISBN (10ψήφιο): 960-209-909-7
Βάρος: 0.844 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Λεωνίδας Θ. Σταυρίδης είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μεταπτυχιακός απόφοιτος του Ομοσπονδιακούο Πολυτεχνείου της Ζυρίχης στον Τομέα Στατικής και Κατασκευών. Διδάσκει τα μαθήματα της κλασικής Στατικής στο ΕΜΠ, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί μέσω του ιδιωτικού του Γραφείου με τη Στατική Μελέτη σοβαρών δομικών έργων. Διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Δομοστατικού Σχεδιασμού και Ανάλυσης Κατασκευών του ΕΜΠ. Οι δημοσιεύσεις του στα πλέον έγκριτα Γερμανικά, Αγγλικά και Αμερικανικά επιστημονικά τεχνικά περιοδικά καθώς και σε συνέδρια, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Στατικής και Δυναμικής των Κατασκευών. Το 2003 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής της Στατικής στο ΕΜΠ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.