Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιομηχανική ασφάλεια
Συγγραφέας:   Φώτης Ρήγας


Βιομηχανική ασφάλεια
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα γενικό εισαγωγικό κείμενο για τη βιομηχανική ασφάλεια. Απευθύνεται σε απόφοιτους τεχνικών σχολών και κυρίως σε μηχανικούς. Προσφέρεται επίσης για την εκπαίδευση αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος. Ιδιαιτέρως χρήσιμο θα είναι το βιβλίο στους τεχνικούς ασφαλείας που επιβάλλεται να στελεχώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι η εκπαίδευση τους φαίνεται προβληματική αφού μόνο λιγοστά μαθήματα ασφαλείας προσφέρονται σήμερα στις ανώτατες σχολές, χωρίς να υπάρχει εξειδικευμένη σχολή στη χώρα μας για σπουδές στη Μηχανική Ασφαλείας (Safety Engineering) αλλά ούτε και σχετικά μεταπτυχιακά προγράμματα. Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο που να προσφέρει τουλάχιστον τις γνώσεις που απαιτούνται, ώστε οι απόφοιτοι των τεχνικών σχολών της χώρας να μπορέσουν να εργασθούν με ασφάλεια για τους ίδιους και τους υφισταμένους τους, τόσο ως μηχανικοί παραγωγής, όσο και ως τεχνικοί ασφαλείας.

24χ17 εκ., 271 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 363.11 (Βιομηχανικά ατυχήματα), 368 (Ασφάλεια)
ISBN: 978-960-7530-65-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7530-65-9
Βάρος: 0.557 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ρήγας, Φώτης
Ο Φώτης Ρήγας είναι διπλωματούχος χημικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στην υγειονομική μηχανική της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και διδακτορικό της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Η πρώτη του εργασία σε μεγάλη βιομηχανία παραγωγής εκρηκτικών στην Ελλάδα και η μετεκπαίδευσή του στην παραγωγή και εφαρμογές εκρηκτικών σε πολυεθνική εταιρεία των ΗΠΑ, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης του σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια. Έτσι, η ασφάλεια εγκαταστάσεων για τον συγγραφέα δεν εξετάζεται πλέον μεμονωμένα, αλλά διερευνάται ως ενιαίο σύνολο με την υγιεινή εργασιακού περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ και επισκέπτης καθηγητής σε ελληνικά και ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Είναι κριτής επιστημονικών άρθρων σε 7 διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 8 διδακτικά βιβλία και πανεπιστημιακές παραδόσεις, καθώς και πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει επίσης εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών ασφαλείας για βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων σειράς μελετών για την ασφάλεια του κύριου αγωγού φυσικού αερίου της χώρας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.