Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επεξεργασία λυμάτων
Συγγραφέας:   Στυλιανός Τσώνης


Επεξεργασία λυμάτων
Το βιβλίο αυτό αποτελείται από 14 κεφάλαια και ασχολείται με την επεξεργασία των αστικών λυμάτων. Τα τρία πρώτα κεφάλαια αναφέρονται στην προέλευση, στην εκτίμηση της παροχής και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αστικών λυμάτων. Στο 4ο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι κυριότερες μέθοδοι και διεργασίες για την επεξεργασία τους.
Το 5ο κεφάλαιο αναφέρεται στην προεπεξεργασία και στο 6ο κεφάλαιο εξετάζονται οι διάφοροι τύποι καθίζησης. Στο 7ο κεφάλαιο παρουσιάζονται στοιχεία για την ανάπτυξη των μικροοργανισμών και το μικροβιακό μεταβολισμό. Στο 8ο κεφάλαιο ταξινομούνται οι κυριότερες βιολογικές μέθοδοι επεξεργασίας. Στο 9ο κεφάλαιο αναφέρονται τα διάφορα συστήματα τύπου ενεργού ιλύος. Στο 10ο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση των συστημάτων αιωρούμενης βιομάζας και αναλύονται οι μέθοδοι αφαίρεσης θρεπτικών συστατικών. Στο 11ο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα διάφορα συστήματα αερισμού.
Στο 12ο κεφάλαιο αναφέρονται τα συστήματα επεξεργασίας με προσκολλημένη βιομάζα σε σταθερά ή περιστρεφόμενα μέσα επαφής. Η απολύμανση των επεξεργασμένων λυμάτων είναι απαραίτητη ιδιαίτερα όταν η διάθεση γίνεται σε αποδέκτες που χρησιμοποιούνται για παραλαβή νερού που προορίζεται για πόσιμο είτε για χρήσεις όπως η αλιεία και η αναψυχή. Στο 13ο κεφάλαιο παρουσιάζεται το θέμα της απολύμανσης.
Κατά την επεξεργασία εκτός από τα επεξεργασμένα λύματα προκύπτει και η ιλύς (λάσπη) στην οποία μεταφέρεται ένα σημαντικό μέρος του αρχικού ρυπαντικού φορτίου. Το κεφάλαιο 14 αναφέρεται στην επεξεργασία και στη διαχείριση της ιλύος.

24χ17 εκ., 510 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 628 (Τεχνολογία περιβάλλοντος), 628.3 (Απόβλητα ), 621 (Μηχανολογία)
ISBN: 978-960-7530-51-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7530-51-9
Βάρος: 1.077 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

32.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.