Ο Aλχημιστής Θεόφραστος Παράκελσος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Aλχημιστής Θεόφραστος Παράκελσος

Επιλεγμένα Κείμενα

Philippus Theophrastus Paracelsus

Μια επιλογή κειμένων με θαυμάσια νοηματική συνέχεια από τα "Άπαντα του Παράκελσου". Το πιστεύω του, τα φιλοσοφικά θεμέλια της ιατρικής, η σχέση μικρόκοσμου-μακρόκοσμου, ανθρώπου και σύμπαντος, ανθρώπου και ηθικής, καθώς και η ίδια η θεότητα είναι ορισμένα από τα θέματα που διερευνά ο Θεόφραστος Παράκελσος σε τούτη τη συλλογή.
Το έργο του χαρακτηρίζεται από μια γλώσσα ιδιάζουσα, άμεση, ειλικρινή, και πάνω από όλα κατανοητή, καθώς ο Παράκελσος στόχευε στην κατανόηση των απλών ανθρώπων και όχι των ακαδημαϊκών ή των λογίων.
Η παρούσα έκδοση συνιστά ένα απάνθισμα των απόψεών του από πρώιμα γραπτά του 1520 καθώς και κείμενα της περιόδου 1525-26, κατά την παραμονή του στη βορειοδυτική Γερμανία, όπως επίσης και διαλέξεις που έδωσε στη Βασιλεία, πριν εκδιωχθεί από το ιατρικό κατεστημένο της εποχής του. Υπάρχουν επίσης κείμενα από το Κόλμαρ, τη Νυρεμβέργη, το Άνω Παλατινάτο, το Ρέγκενσμπρουγκ, τη Βαυαρία, και την Σουαβία.




Λύσανδρος Μυγιάκης (Μεταφραστής)

Ο Λύσανδρος Μυγιάκης είναι απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Με την Ομοιοπαθητική ασχολείται από την δεκαετία του ΄80. Αρχικά τη διδάχτηκε από τον διεθνούς φήμης δάσκαλο της Ομοιοπαθητικής Γιώργο Βυθούλκα σε διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο Νοσοκομείο Νίμιτς. Αργότερα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο British Institute of Homeopaty. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων best seller. Ακόμη έχει μεταφράσει 15 βιβλία ιατρικού και ψυχολογικού περιεχομένου. Επίσης είναι ο εκδότης του ομοιοπαθητικού περιοδικού "ALTER-VET". Επιπρόσθετα προγραμματίζει και διευθύνει τη δημιουργία και παραγωγή της σειράς βιβλίων "Ομοιοπαθητική: Τα απαραίτητα βιβλία". Τέλος, μαζί με τον Δημήτρη Τσακίρη είναι ιδιοκτήτης των εκδόσεων Ομοιοπαθητικής και άλλων εναλλακτικών θεραπευτικών Alter - Similia.

Philippus Theophrastus Paracelsus

Philippus Theophrastus Paracelsus (Συγγραφέας)

Philippus Theophrastus Paracelsus (1493 - 1541). Γεννήθηκε στο καντόνι Schwyz της Ελβετίας και το όνομά του ήταν αρχικά Philipp Auroleus Theophrast Bombast von Hohenheim. Μετά από χρόνια σπουδών και περιπλανήσεων εργάστηκε ως γιατρός στο Ζάλτσμπουργκ και στο Στρασβούργο, μέχρι που έγινε το 1527 αστίατρος και καθηγητής στη Βασιλεία (Ελβετία). Μετά από διενέξεις το 1528 με την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου, άρχισε ο Παράκελσος περιοδείες στα γερμανόφωνα κράτη, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, όπου απέκτησε ευρύτατη φήμη, λόγω των επιτυχημένων ιατρικών τεχνικών του. Κύριος λόγος της επιτυχίας του ήταν ότι χρησιμοποιούσε ως φάρμακα, αντί για φυτικές ουσίες, χημικά παρασκευάσματα. Στις δημοσιεύσεις του καταφερόταν ο Παράκελσος ενάντια στην Ιατρική του Γαληνού και ευνοούσε ένα θεμελιώδη εκσυγχρονισμό της ιατρικής επιστήμης. Τα κυριότερα ιατρικά του συγγράμματα αφορούσαν τη σύφιλη και τη θεραπεία της, τις επαγγελματικές ασθένειες των ανθρακορύχων, τη χειρουργική, τη θεραπεία των τραυμάτων, τα ιαματικά λουτρά κ.ά. Επειδή η ιατρική διδασκαλία του Παράκελσου περιείχε αστρολογικά, αλχημιστικά και μαγικά στοιχεία, είναι μέχρι σήμερα η σημασία του ως ιατρού και φυσιοδίφη αμφισβητούμενη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
333
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.681 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση