Ελληνιστί
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελληνιστί

Αρχαία Ελληνικά άνευ διδασκάλου: Για αρχάριους: Μια προσπάθεια προσεγγίσεως και εκμαθήσεως της μητρός των γλωσσών του κόσμου, της ελληνικής

Αντώνιος Α. Αντωνάκος

Μια προσπάθεια προσεγγίσεως και εκμαθήσεως της μητρός των γλωσσών του κόσμου της Ελληνικής, δια της ετυμολογίας. Το σύνολο των εγκυροτέρων Ετυμολογικών λεξικών της Ελληνικής γλώσσης επιστρατεύεται για την γνώση και την αιτιολόγηση της σχέσεως σημαίνοντος και σημαινομένου στις λέξεις.
Εξετάζονται κείμενα σπουδαιοτάτης σημασίας, αναλύονται δε φαινόμενα γραμματικής και συντακτικού, συνοδευόμενα από πλήθος ασκήσεων και σταυρολέξων, που βοηθούν τα παιδιά μας να έχουν μια ευχάριστη και δημιουργική επαφή με την γλώσσα των προγόνων μας και την αδιάσπαστη συνέχειά της.

Αντώνιος Α. Αντωνάκος

Αντώνιος Α. Αντωνάκος (Συγγραφέας)

Ο Αντώνιος Αντωνάκος με καταγωγή Λακωνική (από το Ψίο της αποσκιερής Μέσα Μάνης) εγγενήθη στις 11 Νοεμβρίου του 1954 στον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε. Τις γυμνασιακές του σπουδές έκαμε στο Ε΄Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιώς. Είναι φιλόλογος και Ιστορικός, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1980 διδάσκει στην Δευτεροβάθμια (Μέση) Εκπαίδευση. Αρθρογραφεί σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, δημοσιεύοντας ειδικές μελέτες και έρευνές του σχετικές με την κλασσική ελληνική γλώσσα, την ιστορία και την λαογραφία. Τις μελέτες του έχει παρουσιάσει με πολλές διαλέξεις καθώς και σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Ασχολείται, επίσης, με την ποίηση και την στιχουργική. Έχει δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές "Παραβλέποντας" (1980) και "Στα περιθώρια" (1989). Επαγγελματίας στιχουργός από το 1982, έχει δισκογραφία εκατοντάδων τραγουδιών με στίχους του μελοποιημένους από γνωστούς συνθέτες και τραγουδισμένους από επίσης γνωστούς τραγουδιστές. Ομιλεί την αγγλική και ιταλική γλώσσα. Είναι νυμφευμένος με την ζωγράφο-εκπαιδευτικό Τέχνης Κρινιώ Παπαδημοσθένη-Αντωνάκου και έχουν ένα γιο τον Ανδριανό, δέκα ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
214
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.622 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση