Έπου...
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Έπου...

Διάλογος με την εταίρα Σινώπη

Νίκος Α. Παπανικολάου

21.30€ -21% 16.83€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602087251

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

(. . .) Στο (. . .) έργο (. . .) με τίτλο `ΕΠΟΥ`, που σημαίνει ακολούθα, αναφέρεται, διεξοδικά και με ενάργεια, ο συγγραφέας στις αρχαίες εταίρες, στα χρόνια των καλλίγραμων και ελκυστικών γυναικών, στον τότε συγκερασμό της ψυχής και του σώματος, της ομορφιάς και του πόθου, τ` αληθινού και του θείου έρωτα που με την προσεγμένη συμπεριφορά και επικοινωνία των αρχαίων Ελλήνων, ανέβαζε τους ανθρώπους στα ύψη και οδηγούσε τη γυναίκα και τον άνδρα σ` ένα θεϊκό σμίξιμο ανείπωτης ολοκλήρωσης. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Νίκος Α. Παπανικολάου

Νίκος Α. Παπανικολάου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1926 στον Πλάτανο Ναυπακτίας. Είναι ομότιμος καθηγητής της Μαιευτικής και Γυναικολογίας και διευθυντής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Διακρίθηκε για το συγγραφικό του έργο, το οποίο αρχίζει το 1959 με την έκδοση του βιβλίου του "Για την έγκυο". Ακολούθησαν οι εκδόσεις των συγγραμμάτων του: "Γυναικολογία" (τρεις εκδόσεις), "Μαιευτική" (τρεις εκδόσεις), "Μαστολογία" (δύο εκδόσεις) και των βιβλίων του: "Στείρωση", "Διαγνωστικές μέθοδοι στη Μαιευτική και Γυναικολογία", "Επεμβάσεις Μαιευτικής και Γυναικολογίας", "Γυναικολογική ογκολογία", "Γυναικολογική γηριατρική", "Γυναικολογική μαστολογία", "Οδοιπορικό στην ιστορία της μαιευτικής και γυναικολογίας", και δώδεκα άλλων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Λαμνάτος

Βασίλης Λαμνάτος (Επιμέλεια)

Ο Βασίλης Λαμνάτος, γεννήθηκε στο χωριό Κάτω Χρυσοβίτσα της ορεινής Αιτωλίας. Στο Θέρμο τελείωσε το Λύκειο κι έπειτα κατέβηκε στην Αθήνα και σπούδασε Δημοσιογραφία. Αργότερα, πήγε στην Αμερική και σπούδασε στο Queens College του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Κοινωνιολογία, Ιστορία της Τέχνης, Κριτική και Σύγχρονη Φιλοσοφία. Είναι, ακόμα, πτυχιούχος του Ινστιτούτου Τραπεζικών και Οικονομικών Σπουδών. Σταδιοδρόμησε επιτυχώς ως τραπεζικός υπάλληλος. Από το 1990 ως το 1997 διατέλεσε, επί επτά συνεχή χρόνια, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων της Εμπορικής Τράπεζας απ΄ όπου αποχώρησε οικειοθελώς και συνταξιοδοτήθηκε νωρίτερα ως ανώτατο στέλεχος αυτής, φθάνοντας στο βαθμό του Υποδιευθυντή Α΄. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών του Lutece, τακτικό μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών, του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" της Εταιρίας Στερεοελλαδικών Μελετών, της Ε.Σ.Η. και Π.Σ.Τ. και μέλος του Διοικητικού. Συμβουλίου του Πανελληνίου Ομίλου για την Παράδοση της Ρωμιοσύνης. Υπήρξε ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Ομίλου Τραπεζικών Υπαλλήλων. Από την ΕΡΤ 1 και ΕΡΤ 2, κλήθηκε πολλές φορές να μιλήσει πάνω σε θέματα Λαογραφίας και για ένα χρονικό διάστημα έγραφε, για την ΕΡΤ 1, τις λαογραφικές εκπομπές με τίτλο: "Στα βουνά και στις στάνες", "Το Δημοτικό Τραγούδι χθες και σήμερα", καθώς και πολλές άλλες για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του Λαού μας. Για αρκετό χρονικό διάστημα έγραφε ακόμα και για το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, τις εκπομπές: "Αναδρομή στο Δημοτικό μας Τραγούδι" και "Το Ελληνικό Μηνολόγιο". Επίσης, έγραψε, για την Ελληνική Τηλεόραση σειρά εκπομπών για τα Πετρογέφυρα της Ηπείρου, το Συρράκο, τα Ζαγοροχώρια κ.ά. και υπήρξε σύμβουλος παραγωγής των ντοκιμαντέρ "Ανταύγειες από το παρελθόν". Συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά της Πρωτεύουσας και της Επαρχίας κι έλαβε μέχρι σήμερα τις παρακάτω τιμητικές διακρίσεις: Πρώτο Ποιητικό Βραβείο του Q.C. του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης του 1965. Χρυσό Μετάλλιο και Τιμητικό Δίπλωμα της Ακαδημίας Κλασσικών Ποιητών της Γαλλίας το 1984. Χρυσό Μετάλλιο και Τιμητικό Δίπλωμα της Διεθνούς Ακαδημίας Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών του Lutece, το 1985. Το συγγραφικό του έργο παρουσιάστηκε πλατιά απ΄ όλο τον Ελληνικό Τύπο, την Τηλεόραση, το Ραδιόφωνο και χαρακτηρίστηκε από την Επίσημη Κριτική σαν μια "πολύτιμη και αξιόλογη Εθνική Προσφορά" ενώ, ο Γιώργος Βαλέτας, ονόμασε τα βιβλία του, "αληθινά εγκόλπια του πιο γνήσιου Ελληνισμού". Ειδικά δε κριτικά δοκίμια για το έργο του, έγραψαν οι γνωστοί συγγραφείς και ποιητές: Κώστας Σταμάτης και Μήτσος Κατσίνης. Ο πρώτος με τον τίτλο: "Βασίλης Λαμνάτος, ο φλογερολάλης της Ρούμελης" Αθήνα 1977, και ο δεύτερος με τον τίτλο: "Βασίλης Λαμνάτος, ο τραγουδιστής της ζωής και της φύσης" Αθήνα 1991.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
174
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.367 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση