Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναδρομή στο χρόνο 1895-1970
(Βρυσοχώρι Ζαγορίου)

Αναδρομή στο χρόνο 1895-1970
Η δημιουργία φωτογραφικού αρχείου με παλιές αλλά και νεότερες φωτογραφίες του χωριού, αποτελεί αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του "Μορφωτικού και Ορειβατικού Συλλόγου Βρυσοχωρίου". Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που ανέλαβε να υλοποιήσει η κ. Ευτυχία Οικονόμου - Γεωργοπούλου, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας μας. Η αναζήτηση, συγκέντρωση και ταξινόμηση του πλούσιου αλλά διάσπαρτου φωτογραφικού υλικού, αποτελεί μια επίπονη, συστηματική και μεθοδική προσπάθεια, που έτυχε καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης και ενισχύθηκε από όλους τους Βρυσοχωρίτες.
Σκοπός της ωραίας αυτής πρωτοβουλίας ήταν η συγκέντρωση παλιών φωτογραφιών του χωριού, πριν από τη δεκαετία του ΄50 αλλά και νεότερων, η χρονολογική τους ταξινόμηση, η αρίθμηση και επισήμανση των εικονιζόμενων προσώπων και καταληκτικά η δημιουργία φωτογραφικού αρχείου που θα αποτυπώνει διαχρονικά την πολιτιστική μας παράδοση. Η φιλοδοξία του Συλλόγου υλοποιείται με την έκδοση του παρόντος λευκώματος, που κεφαλοποιεί σε φωτογραφικές ενότητες πρόσωπα και γεγονότα της πλούσιας κοινωνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής ζωής του χωριού. [...] (από την εισαγωγή του Δρ. Αδαμάντιου Τσιομίδη, Επ. Σχολικού Συμβούλου Π.Ε.)

33χ23 εκ., 285 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Ιωάννινα
Ταξινόμιση DDC: 779.495 3 (Ήπειρος - Φωτογραφικά λευκώματα)
ISBN: 978-960-88831-1-6
ISBN (10ψήφιο): 960-88831-1-3
Βάρος: 1.999 κιλά
Εκδότης: Εφύρα
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
50.96
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

47.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.