Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελεύθερες ρίζες και ο ρόλος τους στα βιολογικά συστήματα
(Βιοχημικές λειτουργίες και μεταβολισμός, αντιοξειδωτικοί μηχανισμοί, οξειδωτικό stress, γήρανση και ασθένειες φθοράς)

Ελεύθερες ρίζες και ο ρόλος τους στα βιολογικά συστήματα
Ο φυσιολογικός ρόλος των ελευθέρων ριζών και των δραστικών οξειδωτικών ενώσεων έχει τεκμηριωθεί με πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες. Με βάση τις έρευνες αυτές έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες σημαντικοί τομείς μελέτης ελευθέρων ριζών και αντιοξειδωτικών αμυντικών μηχανισμών (ενζυμικών και μη ενζυμικών) για τη βιοχημεία και τη βιολογία των έμβιων όντων. Η παθοφυσιολογική πλευρά των ελευθέρων ριζών, τόσο με τις επιβλαβείς οξειδωτικές δράσεις σε βασικά βιομόρια, όσο και με την εμφάνιση οξειδωτικού stress, νευροεκφυλιστικών βλαβών, φλεγμονών και ασθενειών φθοράς, έχουν καταστεί σημαντικοί κλάδοι της κλινικής βιολογίας και της ιατρικής.
Το βιβλίο αυτό καλύπτει τους σημαντικότερους τομείς του φυσιολογικού και του παθοφυσιολογικού ρόλου των ελευθέρων ριζών στα βιολογικά συστήματα και των πολυάριθμων εφαρμογών τους.

26χ19 εκ., 207 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 540 (Χημεία ), 574 (Βιολογία ), 574.19 (Βιοχημεία )
ISBN: 978-960-452-001-5
ISBN (10ψήφιο): 960-452-001-6
Βάρος: 0.578 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βαλαβανίδης, Αθανάσιος Π.
Ο Αθανάσιος Π. Βαλαβανίδης, γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα και είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και το King΄s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές και ήταν επισκέπτης ερευνητής στα πανεπιστήμια του Birmingham, York (Αγγλία) και State University (ΗΠΑ). Το σημαντικότερο ερευνητικό του έργο αφιερώθηκε στον τομέα της χημείας των ελευθέρων ριζών. Έχει διεξάγει έρευνες κυρίως για ελεύθερες ρίζες οργανικών ενώσεων και πιστοποίηση δομής με Ηλεκτρονικό Παραμαγνητικό Συντονισμό, για μηχανισμούς ελευθέρων ριζών σε διεργασίες καρκινογένεσης από αιωρούμενα σωματίδια και βαρέα μέταλλα, και διερεύνηση των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων εκχυλισμάτων φυτικών προϊόντων. Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα καρκινογόνων ουσιών και τοξικών ρύπων στο εργασιακό περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.