Αμπέλι σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αμπέλι σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι

Άντα Φωτοπούλου

12.23€ -10% 11.01€

Αυτό το βιβλίο δεν είναι μυθιστόρημα, περιέχει όμως πολλούς μύθους και ιστορίες για το αμπέλι. Δεν είναι εγκυκλοπαιδικό βιβλίο, θα μάθεις όμως πολλά για το ευλογημένο αμπελάκι, το γλυκό σταφυλάκι και το σπιτικό κρασάκι. Δεν είναι βιβλίο ζαχαροπλαστικής, αλλά εδώ θα βρεις παραδοσιακές συνταγές που έχουν ξεχαστεί και θα ζητάς να γευτείς τα γλυκονόστιμα του τρύγου. Δεν είναι γεωπονικό βιβλίο, αλλά μπορεί να επιθυμήσεις να γίνεις αμπελουργός, ίσως και οινολόγος. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα ζητάς από τον παππού σου να σε πάρει σε παραδοσιακό πατητήρι! Τέλος θα προτείνεις στην παρέα σου ποιήματα, τραγούδια και παιχνίδια με παροιμίες, γλωσσοδέτες, γνωμικά και πολλά αμπελοσταφυλοκρασοξιδόλεξα.
Καλή διασκέδαση

Κάριν Μούσερ - Σπάσου

Κάριν Μούσερ - Σπάσου (Εικονογράφος)

Η Κάριν Μούσερ Σπάσου γεννήθηκε στο Άουγκσμπουργκ (Augsburg) της Γερμανίας το 1962 όπου και σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή (1979-1981). Ασχολείται με τη ζωγραφική (ακουαρέλα και ακρυλικό) και γλυπτική σε πηλό. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε τέσσερις ομαδικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη το 1989, 1998, 2003, 2007 και σε μία ατομική έκθεση στο Άουγκσμπουργκ 2008. Ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων παρουσιάστηκε το 2000, όπου μετέφρασε, διασκεύασε στα ελληνικά και εικονογράφησε, ένα παλιό γερμανικό παραμύθι "Ο Καρυδούλης" και το 2005 εικονογράφησε το παιδικό μυθιστόρημα "Αμπέλι σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι", που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις "Γερμανός". Το 2003 εικονογράφησε μια παιδική χριστουγεννιάτικη ιστορία "Το μαγικό αυτοκίνητο του Αϊ Βασίλη", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Ζήτη". Τη χρονική περίοδο 2004-2008 εικονογράφησε τη σειρά βιβλίων "Αλυσίδα" που περιλαμβάνει 14 βιβλία για παιδιά με θέμα την κατανόηση των φυσικών φαινομένων και δύο βιβλία με παροιμίες "Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι", που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις "Κίρκη".

Άντα Φωτοπούλου

Άντα Φωτοπούλου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Ακροποταμιά Ηλείας το 1965. Τελείωσε το 2ο Λύκειο Πύργου. Σπούδασε βιβλιοθηκονομία στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος και παιδαγωγός, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, οργανώνοντας εκδηλώσεις για παιδιά με στόχο τη μετάδοση της φιλανάγνωσης, καθώς και τη γνωστική, συναισθηματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών. Σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ως προϊσταμένη του τμήματος Μουσικής Παιδείας. Πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούσαν τα βιβλία και τα παιδιά, ως ακροάτρια και εισηγήτρια. Στο λογοτεχνικό χώρο παρουσιάστηκε σε δύο πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, όπου έλαβε τιμητικές διακρίσεις. Εκδόθηκαν Τα έργα της "Παιδιά, πάμε στο χωριό μου για τρύγο;" και "Αμπέλι σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι" από τις εκδόσεις "Γερμανός", τα οποία εγκρίθηκαν ως κατάλληλα για τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Άλλα της έργα συμπεριλήφθηκαν σε λογοτεχνικές συλλογές. Παρουσίασε το έργο της πάνω από 400 φορές σε σχολεία, βιβλιοθήκες, εκθέσεις βιβλίου, ανοιχτές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Τιμήθηκε για το έργο της από το Δήμο Πηνείας του νομού Ηλείας, από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, από το Δήμο Θεσσαλονίκης και από το Σύνδεσμο Φιλίας Ελλάς Κύπρος Θεσσαλονίκης. Ζει στην Περαία, είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
85
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.421 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση